Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji zabrinuti

Učenici se razboljeli nakon ručka u kantini, jedan završio u bolnici: "Kuhar je primijetio nešto sumnjivo"

Aktualno Galerija Trovanje u Splitu - 1 Trovanje u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Trovanje u Splitu - 2 Trovanje u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Trovanje u Splitu - 3 Trovanje u Splitu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Trovanje u Splitu - 4 Trovanje u Splitu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Trovanje u Splitu - 5 Galerija 1/5 >>
Jedan je dječak hospitaliziran, a više od dvadeset njegovih vršnjaka imalo je probavne smetnje nakon obroka u sklopu cjelodnevne škole u Otoku kod Sinja. Roditelji su zabrinuti zbog cijele situacije, a nadležni za zaključke čekaju rezultate uzoraka koji su poslani na analizu.

Odmah nakon ručka u kantini škole u Otoku kod Sinja počele su tegobe.

"Dvije kćeri imam u toj školi. Jedna je ručala, nije jela meso, druga je ručala, sve je pojela i imala je probavne smetnje. Mislim da uopće nije upitno da se radi o pokvarenoj hrani. Srećom je njoj bilo loše samo jedan dan, ali drugi su završili puno gore. I tu je bilo puno više od dvadesetak djece", rekla je Katarina.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Potvrđeno za Dnevnik Nove TV Turudić pred saborskim Odborom za pravosuđe nije rekao istinu: Iz slučaja svog bratića izuzeo se kasnije nego što je tvrdio

Jedan dječak još uvijek je hospitaliziran u Klinici za dječje bolesti, za Dnevnik Nove TV potvrđeno je u KBC-u Split, a iz Studentskog centra Split, angažiranog za dostavu hrane, stigla je službena isprika. Poručuju da čekaju analizu uzoraka dostavljenih Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

U školi su bili i djelatnici sanitarne inspekcije Državnog inspektorata, koji je pokrenuo i nadzor.

"To će na kraju opet biti dobro. Naravno, onaj slučaj koji je završio u bolnici nije za poželjeti, nije dobar, pogotovo za roditelje. U strahu su i drugi", istaknuo je Dušan Đula, načelnik Općine Otok.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 burno jutro Detalji kaosa u Zagrebu: Kombi s migrantima zabio se u policijsku blokadu, pomoćnik ravnatelja opisao akciju policije

Koliko ih je, Miroslav Jukić, ravnatelj Osnovne škole Kamešnica, otkrit će kad se utvrde sve činjenice.

"Ja imam informaciju o nekih desetak do petnaestak", kratko je komentirao, ali je potvrdio da je školski kuhar primijetio nešto sumnjivo.

"On je čak i svojoj djeci, koja su u nižim razrednim odjelima, podijelio hranu. Nije nikakvu vidio problematiku, ali poslije, kad su otvorene druge porcije, vidio je neke promjene i tada je stopirana podjela", ispričao je Jukić.

Isti obrok u srijedu je pripremljen i za više od 400 splitskih studenata.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene