Obavijesti Video Pretražite Navigacija
burno jutro

Detalji kaosa u Zagrebu: Kombi s migrantima zabio se u policijsku blokadu, pomoćnik ravnatelja opisao akciju policije

Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1
Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Damir Krajac/Cropix
Aktualno Galerija Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Foto: Damir Krajac/Cropix Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 5 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 5 Foto: Damir Krajac/Cropix Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 4 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 4 Foto: Damir Krajac/Cropix Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 2 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 2 Foto: Damir Krajac/Cropix +2 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 3 Galerija 1/7 >>
Policija je nakon potjere uhitila 31-godišnjeg Moldavca, krijumčara migrantima koji se u petak ujutro zabio u policijsku blokadu u Kustošijanskoj ulici.

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije Zoran Ničeno izjavio je u petak da je policija nakon potjere uhitila 31-godišnjeg Moldavca, krijumčara migrantima, koji se jutros zabio u policijsku blokadu u Kustošijanskoj ulici, pri čemu su lakše ozlijeđena dva migranta.

Ničeno je u izjavi za medije u Ravnateljstvu policije otkrio detalje potjere koja se noćas odvijala na zagrebačkim ulicama. Kazao je da je policija sinoć oko 3 sata djelovala po informaciji da se vozilo koje prevozi migrante kreće po A1 prema Zagrebu.

No prvi pokušaj zaustavljanja krijumčara na autocesti bio je neuspješan, a kombi je nastavio vožnju prema Zagrebu. Sve je dojavljeno zagrebačkoj policiji, koja je kombi čekala na naplatnim kućicama Lučko.

“Vozilo je došlo do naplatne kućice Lučko, probilo rampu na jednom od ulaza i zbog širine naplatnih kućica Lučko tamo je bilo teško zaustaviti vozilo", istaknuo je Ničeno, jer je postajala opasnost da se pri zaustavljanju na tom dijelu ozlijede osobe iz kombija.

Od naplatnih kućica Lučko, pa sve do Kustošijanske ulice, četiri policijske patrole pratile su krijumčara u bijegu po Zagrebu kuda je ono išlo te svjetlosnim i zvučnim signalima upozoravale na potjeru kako ne bi bilo štete za ostale sudionike u prometu.

"Vozilo je došlo do Kustošijanske ulice, gdje je procijenjeno da je najbolja brzina vozila i da je najsigurnije za ostale sudionike zaustaviti vozilo. Postavljena je blokada od dva policijska vozila u koje je taj krijumčar udario i na taj se način zaustavio", istaknuo je Ničeno.

  Pročitajte i ovo Ralice na autocesti A6 Iz minute u minutu Novi problemi: Oglušili se na zabranu pa kamionima ušli na zametenu cestu, blokirali sav promet

Dodao je da su pritom u kombiju pronađena 32 strana državljana. "Jedan punoljetni i jedan maloljetni migrant su ozlijeđeni, međutim, kako sada znam, nisu zadobili znatnije ozljede. Očevid je završen", kazao je.

Migranti ozlijeđeni i kod Pisarovine

Ničeno je istaknuo da je policija iz Jastrebarskog noćas također zaustavila krijumčarenje migranata, no u tom slučaju nije bilo potjere. Tijekom ophodnje policajci su vidjeli sumnjivo vozilo te su ga pratili. Nakon što je vozač primijetio da je policijsko vozilo iza njega, naglo je skrenuo na poljski put i udario u drvo.

"Tamo je zatečeno 17 ukupno nezakonitih migranata. Neki su lakše, neki teže ozlijeđeni, zasad nemam točniju informaciju o kvalifikacijama ozljedama", rekao je Ničeno te dodao da je kriminalističko istraživanje još u tijeku. Nije imao informacije je li vozač tog kombija uhićen.

Istaknuo je i da policija svakodnevno radi na sprječavanju organiziranog krijumčarenja ljudima. Prošle godine u Hrvatskoj je uhvaćeno 1880 krijumčara, a u posljednjih šest godina više od šest tisuća, istaknu je Ničeno.

Dodao je da cilj tih policijskih akcija nije samo hvatati vozače, odnosno počinitelje, već i razbiti organizaciju koja se bavi krijumčarenjem i one koji sve to skupa organiziraju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene