Osim što su uredno poslali dokumente o mostovima, iz grada Vinkovaca još jedan razlog za pohvalu.

Galerija +0 Vinkovačka bolnica smanjuje liste čekanja (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Slavonci u bolnici otvaraju Odjel za jednodnevnu kirurgiju. Bolnica time povećava broj operacija, a smanjuje liste čekanja.

Vezani članci Ilustracija Dvije djevojčice ozlijeđene u prometnoj nesreći: Na njih je automobilom naletjela vozačica pod utjecajem alkohola Provjereno o palčićima rođenima prije potresa - 8 Veliko Dinamovo srce pomaže vinkovačkim palčićima: ''Navijači će prvi dati ruku podrške''

''U liječenje u jednodnevnoj kirurgiji spadaju preponske kile, manji tumori, vađenje osteosintetskog materijala nakon operacijskih trauma i manji zahvati iz ortopedske domene otorinske, ginekološke, iz svih specijalnosti'', opisala je Marija Švagelj, specijalist opće kirurgije.

Da bi dobili priliku sve obaviti u jednom danu, pacijenti moraju ispunjavati određene uvjete i zdravstvene i socijalne.

''Na ovaj način pacijent bi se što kraće zadržavao u bolnici, u toku dana bio bi operiran, do 18 sati otpušten kući'', kaže dr. Krunoslav Šporčić, ravnatelj vinkovačke Opće županijske bolnice.

Nakon zahvata osigurana je soba u kojoj će odležati do otpuštanja iz bolnice. ''Na taj način je maksimalno smanjena mogućnost razvoja intrabolničke infekcije. To je postupak koji pacijentu pojednostavljuje pristup. Leži u svojoj kući, ugodnije se osjeća nego u bolnici'', kaže dr. Šporčić.

Osim zaštite pacijenata, cilj Vinkovačke bolnice je i smanjenje duge liste čekanja. ''Naš je cilj da sa 600 operacija godišnje podignemo na 1000 jer nam je lista čekanja skoro dvije godine'', kazao je dr. Šporčić.

Vinkovci su tako krenuli europskim stopama - jednodnevna kirurgija u inozemstvu je već razvijena, a zdravstvena zaštita - bolja.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju