U Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku u nedjelju je svečano ustoličen novoizabrani episkop dalmatinski Nikodim Kosović, dosad najmlađi eparh na ovim prostorima i dosadašnji iguman manastira Krka.


Svečanosti je prisustvovao srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin koji je tom prilikom komentirao napetosti nastale oko Zakona o hrvatskim braniteljima

Vezani članci Goran Pauk DORH objavio detalje iznude u Šibeniku: Župan Pauk ostao je bez više od 30 tisuća eura Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu Odgovor na zatvorenu granicu: Srbija zabranila slijetanje aviona crnogorske državne kompanije

Poručio je da se srbijanska Vlada ne miješa u hrvatska pitanja, ali da ne smiju dopustiti da hrvatska unutarnja pitanja imaju utjecaj na Srbiju. Od Milorada Pupovca očekuje da brani prava Srba u Hrvatskoj. odgovorio je i na negativne kritike nakon dizanja spomenika bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću, kojeg se u Hrvatskoj smatra odgovornim za smrt 11 branitelja.

"U svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko postoji strana u građanskom ratu. I da vas ja sada uvjerim da je srpska istina i istina hrvatska odnosno da je hrvatska istina, istina srpska, niti je ispravno niti je moguće niti to treba raditi. Nikada mi nećemo moći da se dogovorimo oko toga. Oko Oluje naprimjer,  za nas će Oluja uvijek biti najteži i najtužniji dan, za mnoge u Hrvatskoj ona će biti veliki važan i lijep dan. Ono što treba da govorimo, ono što treba da radimo, ono što ima smisla, to je ajde da vidimo kako će ljudi ovdje da žive bolje", kazao je Vulin.

Na svečanosti ustoličenja kojoj je prisustvovao Vulin s oltara su se mogle čuti i kritike vlasti te predstavnicima Crkve.

"Jedino što mogu da kažem to je da smo mi ovdde, da ćemo da živimo ovdje, da ćemo se truditi da surađujemo sa drugima, živimo u ljubavi", poručuo je episkop Kosović.