Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napao Peđu Grbina

'U stilu Staljinovog KGB-a poziva Zadrane da sruše lokalnu vlast'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski odbor HDZ-a Zadarske županije održao je konferenciju za novinare na kojoj je tajnik Željko Lončar žestoko napao SDP i SDP-ovca Peđu Grbina.

On je na subotnjoj izbornoj konvenciji SDP-a u Zadru izjavio kako je uvjeren da u Zadru slijede novi izbori, te da je vozeći se pored Remetinca vidio policajce nadajući se da nekog dovode. Zaključio je kako će to biti uskoro.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

'Pravi pripadnik neokomunističke struje u SDP-u sa satom Zenit na ruci, koji je dar druga Tita njegovom djedu za vjernu komunističku službu, dolazi u Zadar na minornu, ali ciljanu konvenciju SDP-a', rekao je tajnik Željko Lončar o SDP-ovom Peđi Grbinu.

Lončar je nastavio u žestokom tonu. 'U stilu Staljinovog KGB-a poziva Zadrane da sruše lokalnu vlast koju su velikom većinom izabrali. On insinuira, presuđuje i osuđuje zaboravivši da je predsjednik saborskog odbora za Ustav, koji bi taj Ustav i trodiobu vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, trebao štititi', poručio je Lončar.

>>'Ogromna korupcijska hobotnica narasla je pod Kalmetinim ministarstvom'

A zatim se obrušio na SDP. 'Da bi opravdao svoju neuspjelu gospodarsku politiku SDP traži Pedra. A Pedro je za njih svaki član HDZ-a, naročito onaj koji je visokopozicioniran u stranačkoj strukturi. Pedro je, kako kažu, cijeli HDZ, vraćaju nas u '90.-u godinu', rekao je Lončar.

'Danas nakon 23 godine demokracije i Domovinskog rata pozivaju na linč vršeći neviđeni pritisak na pravosuđe kao da smo u '50.-im godinama prošlog stoljeća, te pozivaju na rušenje legalno izabranih predstavnika donoseći presudu na ulici i bez suda', nastavio je Lončar.

Zatim se ponovno osvrnuo na Grbina. 'Peđa Grbin ide dalje pa poručuje Zadranima kako HDZ treba otići s vlasti. A SDP kao dogovorna politička stranka bit će spremna prihvatiti odgovornost upravljanja Zadrom?', zapitao se Lončar.

'Što ovo znači nego da se Zadar namjerno i osvetnički zapostavlja u zadnje 2 godine. Sjetimo se samo luke Gaženica koja je u ovom trenutku zaustavljena pri samom završetku. Sjetimo se bolnice, ali i pratimo novu regionalizaciju koja briše Zadar s popisa regionalnih središta, a dijelovi državne uprave Zadra sele u Split', istaknuo je Lončar.

>>Stanić podnio kaznenu prijavu protiv Kalmete i suradnika zbog udruživanja u zločinačku organizaciju

'Moramo to reći Zadranima, bit će ono što je bilo u vrijeme Rapalskog ugovora - bez ikakve povezanosti sa svojim zaleđem, doduše ovaj put bez granice', nastavo je Lončar.

'Kada Zadrani to prepoznaju, kada na demokratski način izaberu one za koje smatraju da mogu zaštititi njihove interese, onda im se prokušanim komunističkim KGB-ovskim metodama uzima pravo bilo kakvog demokratskog odlučivanja. Oni dolaze u Zadar, njima omraženi HDZ-ovski grad i kada ne mogu negirati njegov uspjeh, dok se njima samima u isto vrijeme s gospodarskim debaklom događaju propasti od Vukovara do Dubrovnika, oni treniraju neki novi politički sustav', rekao je Lončar.

'Negiraju Ustav i brišu sve poslovnike za koje je, gle čuda, zadužen isti onaj koji ne prihvaća niti najdemokratskiji model odlučivanja putem referenduma', završio je Lončar konferenciju.

Na pitanje novinara da komentira podnošenje kaznene prijave šefa Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića protiv Božidara Kalmete i njegovih suradnika za udruživanje u zločinačku organizaciju, Lončar je odgovorio kako kaznenih prijava ima na tisuće.

'Ja vjerujem u hrvatski sustav, te da će sve odraditi po zakonu, a ne metodom ulice, metodom javnog linča', odgovorio je Lončar.

Zamjenik zadarskog gradonačelnika Zvonimir Vrančić rekao je kako gradska uprava i ured gradonačenika rade normalno, te da normalno obavljaju svoju dužnosti.

Na konferenciji za novinare se nije pojavio zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, iako se očekivalo kako će i on biti prisutan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene