Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jovanović napao Kalmetu i HDZ:

'Ogromna korupcijska hobotnica narasla je pod Kalmetinim ministarstvom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poručujem Karamarku, Vidoševiću i Kalmeti koji ništa ne vide i ne čuju neka napuste svoje udobne fotelje i neka zajedno igraju kviz ''tko manje zna'', rekao je danas Željko Jovanović u Zadru.

Ministar Željko Jovanović na SDP-ovoj izbornoj konvenciji u Zadru je, komentirajući aferu u HAC-u, rekao kako je pravda očito spora, ali dostižna. 'Sve je ovo malo zakašnjelo. Znate da sam kao predsjednik Antikorupcijskog vijeća ukazivao na ogromnu korupcijsku hobotnicu koja je narasla pod postupanjem Kalmetinog ministarstva i njegove desne ruke Livakovića kada je cijena gradnje narasla tri puta po kilometru ceste i kada su troškovi narasli 20 puta. Za te novce moglo se izgraditi tri puta više ceste. Predugo je trajalo i nadam se da će biti po onoj da je pravda spora, ali dostižna i da će oni koji su bili uključeni u tu blagodatnu korupcijsku klimu koju je stvorio Kalmeta u svom ministarstvu za to i odgovarati i da će i novci koji su pokradeni biti vraćeni u hrvatski proračun', rekao je Željko Jovanović.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Slika nije dostupna Po nalogu USKOK-a POLITIČARI NA RAZGOVORU U POLICIJI

>> VIDEO Rekao pa porekao, a drugi mu krivi

'Karamarko kaže da je HDZ doživio katarzu, a katarza je prošla kroz džepove građana. Karamarko je kao šef tajnih službi izgleda štitio pljačkaše da ih se ne otkrije, a ja poručujem Karamarku, Vidoševiću i Kalmeti koji ništa ne vide i ne čuju neka napuste svoje udobne fotelje i neka zajedno igraju kviz ''tko manje zna''', rekao je Jovanović dodajući da je korupcija u HAC-u krenula iz Zadra, a da Zadar nije zaslužio gradonačelnika kakav je Kalmeta.

Većina govornika uvjerena je da Zadru skoro slijede novi izbori, a saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin je rekao: ''Sinoć kad sam se vozio pored Remetinca vidio sam policajce i nadao sam se da nekog dovode, ali bit će to uskoro''.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene