Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Solidarizirali

U Rijeci kao u Splitu: 300 Riječana održalo skup potpore Gay prideu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povorka potpore gay prideu u Splitu, u kojoj je po procjeni policije sudjelovalo do 300 ljudi, prošetala je danas središtem Rijeke, od Trga Grivica preko Korza do kluba Palach.

Inicijativa za održavanje povorke, nazvana 'Ad hoc inicijativa', pokrenuta je na Facebooku, a po podacima iz policije, koja ju je osiguravala, prošla je bez problema i izgreda.

Jedan od organizatora povorke, Riječanin Svetozar Nilović - Tozo istaknuo je uoči početka povorke potpore da je ona organizirana s ciljem iskazivanja potpore Split Prideu, kao i sugrađanima koji su drugačije spolne orijentacije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet splitu Milanović o sastavljanju većine i kandidaturi: "Tresem se u tišini" Proslava Nove godine u Hrvatskoj - 3 Radosan ulazak u Novu godinu Zabavni program, pjesma, veselje: Pogledajte kako su izgledali dočeci Nove godine širom Hrvatske

>> Uključite se UŽIVO: Stigla podrška iz Zagreba, policija ogradila rivu

Rekao je da je u povorci bilo i cijelih obitelji i djece te da su sudionici povorke osobama drugačije spolne orijentacije željeli poručiti da ih poštuju i vole.



Nazočnima se obratio i pripadnik LGBT zajednice zahvalivši na potpori i kazavši da su ljudi koji bacaju kamenje na gay pride oni koji stoje iza svakog nasilja.

Fašizam je i dalje snažan i s njime se treba obračunati u javnom prostoru u kojem sve izlazi na vidjelo, rekao je Nilović.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene