Obavijesti Pretražite Navigacija
prvi se obraćao na hrvatskom

Povodom 100. rođendana Pape Ivana Pavla II objavljeno 850 njegovih govora Hrvatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Ivan Pavao II bio je prvi koji se Hrvatima obraćao na njihovom jeziku. Isusovac prof. dr. Božidar Nagy koji je šest godina bio urednik hrvatskog programa na Radiju Vatikan, na jednom je mjestu prikupio gotovo 850 govora.

Povodom 100. rođendana svetog pape Ivana Pavla II. koji se obilježava u ponedjeljak, 18. svibnja, na stranicama Informativne katoličke agencije (IKA) od nedjelje 17. svibnja dostupna je rubrika „Govori Ivana Pavla II. Hrvatima”.

Pročitajte i ovo PR Prvi rođendan poslovanja Answear u Zagrebu priredio rođendansko slavlje za pamćenje Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić jedan od osnivača sns-a Evo zašto Vučić nije pozvao Tomislava Nikolića na proslavu rođendana stranke

Nijedan se papa u povijesti do pape Karola Wojtyłe nije Hrvatima obraćao na hrvatskomu jeziku. Tijekom svojega pontifikata Papa iz slavenskoga naroda izrekao je na hrvatskomu jeziku brojne govore i pozdrave. Svi ti govori i poruke čine dragocjenu baštinu koju treba s ljubavlju i zahvalnošću čuvati jer je postala sastavni dio naše hrvatske kršćanske povijesti i kulture. Gotovo 850 govora na jednom mjestu prikupio je isusovac prof. dr. Božidar Nagy koji je šest godina bio urednik hrvatskog programa na Radiju Vatikan, objavila je IKA.

Sve govore možete pročitati ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene