Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Plaškom izbornu pobjedu odnio SDSS, u Velikoj HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborni pobjednik na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Plaški je, prema službenim zapisnicima sa sva tri biračka mjesta, SDSS sa 575 glasova, slijedi HDZ s 277 glasova, te SDP sa 139 glasova, objavio je predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Slavko Šušnjić.

Po rezultatima dalje slijede Nezavisna lista Borislava Kašljevića s 83 glasa, HSS sa 62, HNS sa 48 te HSP s ukupno devet glasova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rezultati izbora za gradonačelnika i za Gradsko vijeće Velike Gorice Slika nije dostupna Osijek: Koalicija HDSSB-HSS na izborima za Gradsko vijeće

Sastav 15-članog Vijeća znat će se nakon određivanja postotka d'Hondtovom metodom.

Od 3122 upisana birača izborima se odazvalo 1193 ili 38,20 posto, a izborni je proces protekao u 'izrazito korektnoj atmosferi', kazao je Šušnjić.

Vlada je u siječnju raspustila Općinsko vijeće Plaškog koje od kolovoza prošle godine nije donijelo ni jednu pravovaljanu odluku, a općina je i bez proračuna. Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora Vlada je donijela na sjednici 14. veljače. 

Velika: izborni pobjednik HDZ s 9 od 15 općinskih vijećnika

Prema prvim prijevremenim i neslužbenim rezultatima izvanrednih izbora za Općinsko vijeće Velike, pobjednik je HDZ s osvojenih 9 od 15 vijećničkih mandata, SDP će imati 4 vijećnika, a po jednog HSP i HSS.

Kako se doznaje od predsjednice Općinskog izbornog povjerenstva Đurđice Trgovčić, izbori su protekli bez ikakvih incidenata i u demokratskom ozračju, a na njih je izašlo 50,31 posto od ukupno 5.279 birača.

HDZ je dobio 2.439 glasova ili 50,31 posto, SDP je dobio 25,23 posto glasova, HSP je osvojio 7,49 posto glasova, a HSS 7,12 posto.

Izborni je prag prošao i HDSSB koji je imao 5,3 posto glasova birača, no po d'Hondtovoj metodi neće imati vijećnika.

Općinsko vijeće Velike raspušteno je jer do 31. prosinca lani nije donijelo proračun za ovu godinu, niti odluku o privremenom financiranju. Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora Vlada je donijela na sjednici 14. veljače.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene