Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune ruke posla

VIDEO Biznis s marihuanom u zagrebačkom prigradskom naselju: "Ima toga sve više..." U Virovitici pak pao i - policajac

Aktualno Galerija Pali uzgajivači marihuane - 1 Pali uzgajivači marihuane - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pali uzgajivači marihuane - 2 Pali uzgajivači marihuane - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pali uzgajivači marihuane - 3 Pali uzgajivači marihuane - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pali uzgajivači marihuane - 4 Pali uzgajivači marihuane - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pali uzgajivači marihuane - 5 Galerija 1/5 >>
Šećete li prigradskim naseljem u okolici Zagreba, obratite pozornost jer možda prolazite pokraj plantaže marihuane. Posljednjih dana policija je imala pune ruke posla, marihuane je sve više i sve je jača. Dnevnik Nove TV donosi i snimku jednog osmišljenog navodnjavanja.

U polju u Odri 45-godišnji muškarac sakrio je sadnice marihuane. Za 160 stabljika u njihovoj blizini sumještanima je prvi glas.

"Nije ni prvi ni zadnji, ima toga sve više", rekla je susjeda Luiza reporterki Dnevnika Nove TV Dini Ćevid.

"Tu je jako plodno tlo. Da sam znao, možda bih i ja uzgojio koji kvadrat", rekao je uz smijeh Damir i dodao da, ako je netko od njegovih susjeda uzgajao marihuanu, sigurno ju je dobro sakrio.

Ali ne dovoljno dobro da mu zagrebačka policija ne uđe u trag.

"Za sve te plantaže igraju na element da se ne vide sa ceste, odnosno da ne može netko tako jednostavno zalutati, ali policija nikad ne luta, mi smo to pronašli", rekla je Marija Goatti iz PU zagrebačke i objasnila da je riječ o njihovu operativnom radu, a ne dojavi građana.

Udvostručila se ne samo potrošnja marihuane već i postotak THC-a u prirodnom proizvodu. U odnosu na prije desetak godina veći je za 60 do 70 posto.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV Prebacivanje odgovornosti Reporter Dnevnika Nove TV o HEP-u i novoj aferi s plinom: "Taj je scenarij apsurdan i nevjerojatan"

"Sam uzgoj kulture je drugačiji, većina marihuane sada se počinje raditi unutarnjim uzgojem, što traži enormnu količinu energije, vode i pesticida, zbog kojih raste ta potentnost, objasnio je pomoćnik ravnatelja HZJZ-a Željko Petković.

Zato je i opasnija sama konzumacija. "Ono što je zabrinjavajuće je trend da se miješa prirodni kanabis sa sintetskim i u tom miješanju nitko ne zna koji je pravi omjer, što može izazvati određene zdravstvene probleme", naglasio je Petković.

Tržište marihuane najveće je tržište droge u Europi. Na njega otpada 70 posto cijelog tržišta, a takav je odnos i u zapljeni. Koliko je dostupna marihuana, potvrđuju i mladi.

"Znam po svojim prijateljima koji imaju prijatelje koji konzumiraju i mislim da se lako može nabaviti", rekla je Ana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nuklearka Fukušima Nakon jedne od najgorih nuklearnih nesreća u povijesti građani su opet u strahu, a zabrinute su i susjedne zemlje

Student medicine Martin rekao je da ima pluseva i minusa, neovisno o tome što je ljekovita, a kad bi je i sam želio nabaviti, trebalo bi mu svega pola sata da do nje i dođe.

52 sadnice posađene su i u Svetom Ivanu Zelini. Policija je objavila i video osmišljenog navodnjavanja sadnica

"Sakupljanje kišnice, potom se ta kišnica stavlja u bačve ili kanistre i cijevima dovodi do tih sadnica. Mi smo dvojicu muškaraca upravo uočili prilikom dovršetka navodnjavanja zadnjeg dijela takve plantaže marihuane", objasnila je Goatti iz zagrebačke policije.

I na području Virovitice zaplijenjeno je 15 stabljika marihuane te razna tehnička pomagala, a jedan od trojice osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama je i policijski službenik. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene