Bivši međimurski župan Matija Posavec u srijedu je na društvenim mrežama objavio da će se kandidirati za župana na prijevremenim izborima koji će se u Međimurskoj županiji održati 28. studenog.


Rok za predaju kandidature istječe u četvrtak u ponoć, a Matija Posavec u srijedu je zahvalio članovima grupe podrške na društvenoj mreži, njih devet tisuća, te najavio da mu je zbog te podrške obaveza ponovo se kandidirati.

Vezani članci Matija Posavec Priznao da je korumpiran, a oni mu na Facebooku pišu hvalospjeve i pjesmice: "Ugled ti je srušen, al' posao nije završen" Snimljen razgovor Matije Posaveca "Srce i dušu je dao za naš kraj": Na društvenim mrežama grupa potpore za bivšeg međimurskog župana

"Ta podrška je potvrda ispravnog smjera kojim smo zajedno gradili i razvijali naše Međimurje. Međutim, to je, prije svega, obaveza da zajedno i nastavimo", napisao je Posavec.

"U proteklih dva mjeseca nije bilo ni lako ni ugodno, no za svakoga tko se bavi politikom ili bilo kakvim javnim poslom jedini poslodavac su građani, oni koji biraju i odlučuju", dodao je.

"Uvijek je važno slušati mišljenje građana, a tako sam se i ja uvijek ponašao u politici, da saslušam njihovo mišljenje i tako ću raditi i dalje", izjavio je Posavec za Hinu.

Posavec je službenu objavu kandidature najavio za četvrtak u 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu te pozvao birače da mu podršku iskažu potpisima za kandidaturu.

Posavec je na redovitim izborima u svibnju ove godine treći put postao međimurski župan osvojivši u prvom krugu 65 posto glasova. U rujnu je uhićen zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem te je dao ostavku pa su raspisani prijevremeni izbori.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju