U luku Ploče stigao je brod iz Kine s 22 člana posade koji na gradilište Pelješkog mosta donosi dizalice i opremu.


Gotovo mjesec dana 22 člana posade, svi Kinezi iz Singapura, putovala su prema Hrvatskoj. Prema posljednjim informacijama, na brodu su svi zdravi.

Vezani članci Bolnica, ilustracija Loše brojke iz susjedstva: U BiH 253 novozaražene osobe, Slovenija bilježi najveći broj dnevnih zaraza ovog mjeseca Najmoderniji studentski dom u RH - 12 Bio je pomoćna ambulanta za oboljele od korone, a sad postaje najmoderniji studentski dom: Imat će disko, fitness, podzemnu garažu...

Brod se jutros kod Ploča usidrio, a prvo ga je pregledala sanitarna inspekcija, granična policija i zatim carina. Svi članovi posade su zdravi, pa je izdano Sanitarno odobrenje za slobodan promet.

''U 7 sati i 10 minuta dobio je slobodan promet. To znači da je potvrda o zdrastvenoj ispravnosti bila izdana, obavljene su carinske i i policijske formalnosti. Na brodu se prema potvrdi o zdrastvenoj ispravnosti nalaze 22 člana posade .Zdrastveno stanje je u redu, brod može obavljati iskrcaj tereta'', poručio je lučki kapetan Joško Nikolić.

Brod bi trebao isploviti na sidrište ispred Pelješkog mosta, gdje će iskrcavati teret. To će trajati oko dva tjedna, a posada nakon obavljenog posla napušta Hrvatsku.