Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U lipnju bi na Vladu trebao stići novi prijedlog Zakona o izvlaštenju, odnosno oduzimanju nekretnine vlasnicima u slučajevima kada je prodaja njihova zemljišta ili objekta nužna i od interesa za Republiku Hrvatsku.


Izvlaštenje se sada koristi kao redovni postupak, ali od sada će izvlaštenje koristiti samo u iznimnim slučajevima. Vlasniku će se ponuditi najprije zamjenska nekretnina, a ako je ne prihvati, isplatit će mu se naknada u visini tržišne vrijednosti nekretnine u roku od 8 dana. Ako vlasnik ne pristane na cijenu, može se žaliti u roku od 75 dana.

>>
Čime bi sve država mogla olakšati prodaju stanova?

Vezani članci Stanko Smodlaka prometni stručnjak EU parlament želi strože mjere na cestama: Nula promila za sve i ograničenje brzine na 30 km/h u naseljenom području Sabor Mijenjaju se pravila komentiranja: Odgovornost će snositi autori komentara, a ne nakladnici

'Tijelo državne uprave donosi rješenje kojom se naknada određuje u visini tržišne vrijednosti nekretnine', kazala je Sonja Baretić, načelnica Sektora za imovinske propise ministarstva pravosuđa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju