Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Čime bi sve država mogla olakšati prodaju stanova?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Država danas predstavljenim programom POS plus kani potaknuti prodaju 800 do 900, od ukupno 20-ak tisuća neprodanih stanova. No, pitanje je hoće li to biti dovoljno za buđenje tržišta.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Projekt kreće uskoro Otkrivamo što zapravo stoji iza Vladinog plana najma stanova Slika nije dostupna 200 eura po kvadratu Država subvencijama želi olakšati kupnju stana: Ministrica otkrila uvjete

Prije ekonomske krize iz koje se Hrvatska već godinama pokušava izvući, mnogi su građani sklapali ugovore o stambenim kreditima, a građevinari su, valjda računajući s nastavkom povoljnih ekonomskih kretanja, gradili nove stambene zgrade.

>> Država subvencijama želi olakšati kupnju stana, evo kako!

No, kada je i Lijepu našu zapljusnuo globalni ekonomski tsunami, stala je i izgradnja, a na tržištu je ostalo više desetaka tisuća novih, a neprodanih stanova. Trenutno ih je oko 20.000, a država je danas predstavila program POS plus, kojim namjerava potaknuti prodaju barem dijela takvih nekretnina.

Trenutno je osiguran novac za poticanje prodaje 800 do 900 stanova, što je značajna brojka, ali je pitanje hoće li biti i dovoljna za svojevrsno otčepljenje tržišta.

Čime bi sve država mogla olakšati prodaju stanova?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene