Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažno podrhtavanje tla

U Dnevniku Nove TV doznajemo treba li nas zabrinuti potres koji je noćas tresao Dalmaciju

Potres (Foto: Getty Images)
Potres (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
U Dnevniku Nove TV voditeljica seizmološke službe odgovara treba li nas zabrinuti potres koji je zatresao Dalmaciju te koja su područja u Hrvatskoj su najugroženija.

Snažno podrhtavanje probudilo je stanovnike Dalmacije. Tlo je zadrhtalo u 3 sata i 8 minuta, a podrhtavanje magnitude 4 stupnja s epicentrom kod Donjeg Muća osjetilo se uz obalu, na otocima, u Zagori te u dijelu Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Snježana Markušić, PMF Simulacija potresa Područje od Splita do Zadra potresnije nego što se mislilo: "Dobili smo rezultate koje ni mi nismo očekivali"

Stanovnici svjedoče da je iza toga bilo još desetak podrhtavanja. Mještani su u strahu od novih potresa, a službe su u pripravnosti.

Trebaju li nas zabrinuti potresi koji su tresli Dalmaciju, koja područja u Hrvatskoj su najugroženija i zašto, te imamo li razloga za brigu, u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati odgovorit će mr.sc. Ines Ivančić, voditeljica seizmološke službe.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene