U krugu jedne bjelovarske tvrtke iznenada se urušio silos u kojem je bila pohranjena pšenica.


U ponedjeljak u večernjim satima u krugu poznate bjelovarske tvrtke Vrt dogodila se neobična nesreća. Iz zasad neutvrđenih razloga došlo je do urušavanja jednog od silosa u kojem je bila pohranjena pšenica, a u prevrtanju je oštećen još jedan silos.

>> VIDEO Ovaj je silos trebao biti srušen, ali netko se preračunao...

Vezani članci U urušavanju silosa poginuli su otac i sin (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Urušavanje silosa kod Đakova: Policija objavila detalje nesreće u kojoj su poginuli otac i sin Tragedija kod Đakova - u urušavanju silosa poginula dvojica muškaraca (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Tragedija kod Đakova: U urušavanju silosa poginuli otac i sin, poznati stočari

Sve je prošlo samo s materijalnom štetom, potvrdio je vlasnik tvrtke Josip Belošević.

'Na svu sreću, u trenutku urušavanja nije bilo nikoga u blizini i sve je završilo samo s materijalnom štetom za koju zasad još nemamo nikakvu procjenu, osim da je velika. Nažalost, polica osiguranja koju imamo ne pokriva ovu vrstu nesreće, a i garancija proizvođača vrijedila je samo godinu dana', kazao je Belošević.

'Objekt je izgrađen još 2008. godine tako da će šteta pasti na naš teret i osjetno nam povećati troškove', dodao je Belošević ističući da je do nesreće došlo najvjerojatnije zbog lošeg materijala.

U Hrvatskoj je, kaže, dosad zabilježena samo još jedna slična nesreća. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook