Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U okolici Brisbanea najavljeno je kontrolirano rušenje velikog silosa, no stvar nije išla baš po planu.


Golemi silos u okolici australskog Brisbanea, izgrađen prije 50 godina, trebao je biti srušen kontroliranom eksplozijom. Ekipa pirotehničara postavila je oko sto kilograma eksploziva, no negdje su očito napravili krivi proračun jer se nakon detonacije zgrada nagnula te je ostala stajati 'ukrivo' poput slavnog tornja u Pisi.

>> VIDEO Spasioci nakon 17 dana izvukli živu ženu iz ruševina!

Vezani članci Stambena zgrada na Zavrtnici na kojoj je došlo do urušavanja stropa - 2 Urušio se strop i zapriječio im prolaz: Vatrogasci spašavali četiri čovjeka i jednog ljubimca Pusta ulica u Adelaideu, prijestolnici Južne Australije, nakon što je uvedeno strogo zatvaranje Puste ulice na jugu Australije zbog putnika koji se vratio iz Britanije: "Morali smo poduzeti tu ekstremnu akciju"

Okupljeni koji su došli promatrati spektakl ostali su u nemalom šoku. 'Uvijek postoji šansa da se dogodi ovakva situacija. Tanka je linija između premalo i previše eksploziva', pravdao se jedan od pirotehničara Troy McCracken u izjavi koju prenosi 9News.

Rušenje su dovršili radnici teškom mehanizacijom. Nekoliko je bagera 40-ak minuta doslovce guralo silos, koji se u konačnici srušio. Očekuje se da će oko četiri tisuće tona ruševina biti raščišćene u sljedećih nekoliko dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook