Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapeo na pola puta

VIDEO Ovaj je silos trebao biti srušen, ali netko se preračunao...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okolici Brisbanea najavljeno je kontrolirano rušenje velikog silosa, no stvar nije išla baš po planu.

Golemi silos u okolici australskog Brisbanea, izgrađen prije 50 godina, trebao je biti srušen kontroliranom eksplozijom. Ekipa pirotehničara postavila je oko sto kilograma eksploziva, no negdje su očito napravili krivi proračun jer se nakon detonacije zgrada nagnula te je ostala stajati 'ukrivo' poput slavnog tornja u Pisi.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv

>> VIDEO Spasioci nakon 17 dana izvukli živu ženu iz ruševina!

Okupljeni koji su došli promatrati spektakl ostali su u nemalom šoku. 'Uvijek postoji šansa da se dogodi ovakva situacija. Tanka je linija između premalo i previše eksploziva', pravdao se jedan od pirotehničara Troy McCracken u izjavi koju prenosi 9News.

Rušenje su dovršili radnici teškom mehanizacijom. Nekoliko je bagera 40-ak minuta doslovce guralo silos, koji se u konačnici srušio. Očekuje se da će oko četiri tisuće tona ruševina biti raščišćene u sljedećih nekoliko dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene