Zahvaljujući sredstvima koja je Zagrebačka županija dodijelila Zakladi Ana Rukavina za projekt „Lijek je u nama“ putem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije područje djelovanja je zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja u 2017. godini, na području županije održane su četiri akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Galerija


Akcije su tijekom 2017. godine održane u općini Dubrava, Ivanić Gradu, Rugvici i Zaprešiću te se akcijama pridružio ukupno 181 potencijalni darivatelj kako bi pomogli i povećali šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.

Vezani članci Koncert Zaklade Ana Rukavina - 3 Veliko hrvatsko srce: Unatoč posebnim okolnostima na božićnom koncertu Želim život prikupljeno je više od milijun kuna Petar Grašo - 4 Grašo progovorio o izazovima s kojima se susreo i po čemu će pamtiti ovu godinu: ''To je moj lijek!''

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom jedanaest uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 55.735 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 80 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 80 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.