Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utajio 15 milijuna kuna poreza?

Tvrtka Blaže Petrovića duguje 130.000 kuna, sud pozvao vjerovnike da predlože stečaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Mantex alfe d.o.o, tvrtke za poslovanje nekretninama i leasing Blaže Petrovića, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s više od 130.000 kuna utvrđenog duga.

Istim oglasom pozivaju se i zastupnici Mantex alfe da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovina i obaveza te tvrtke, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je dužnik nesposoban za plaćanje i po službenoj će dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka

Pročitajte i ovo Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

Tvrtka Mantex alfa osnovana je u lipnju 2005., temeljni kapital joj je 20.000 kuna, a kao osnivač i direktor navodi se Blaž Petrović. Osim Mantex alfe, Blaž Petrović u sudskom registru navodi se kao direktor, osnivač ili član uprave još trinaest tvrtki među kojima je i KG projekt koja se povezuje s utajom čak 15 milijuna kuna poreza za što Petrovića tereti državno odvjetništvo, optužnicom podignutoj u prosincu prošle godine.

Državno odvjetništvo tvrdi da je Petrović nakon što je njegova tvrtka, koja je također pod istragom, zaradila 75,7 milijuna kuna novac preusmjerio na račun svoje druge tvrtke koja nije u sustavu PDV-a kako bi izbjegao plaćanje više od 15 milijuna kuna poreza.

Tužiteljstvo sumnja da je Petrović, potom, "prikrivena sredstva drugookrivljenog trgovačkog društva" kao pozajmice i gotovinske isplate isplaćivao sebi, supruzi, drugim osobama i tvrtkama, ali i poduzeću čiju je zaradu prebacio kako bi utajio porez.

Petrović, u medijima nazivan kontroverznim poduzetnikom, i ranije je u više navrata optuživan za razna kaznena djela od višemilijunskih utaja, iznuda, prijetnji i protupravnih naplata, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, no nikada nije pravomoćno osuđen. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene