Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistički vikend

Od autocesta do zračnih luka, nema gdje nije bilo gužvi: Zarada samo na cestama 125 milijuna kuna

Stanje na cestama (Foto: Dnevnik.hr)
Stanje na cestama (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stanje na cestama (Foto: Dnevnik.hr) Stanje na cestama (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zračni snimak prometa (Foto: Dnevnik.hr) Zračni snimak prometa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Vrućine i gužve (Foto: Dnevnik.hr) Vrućine i gužve (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gužve diljem Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Gužve diljem Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Nikola Barać iz Zračne luke Zadar (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Turistički vikend ponovno je stvorio gužve u prometu. Nema gdje ih nije bilo - na autoputu, graničnim prijelazima, trajektnim lukama, gradovima. Nažalost, dan nije prošao bez prometnih nesreća.

Gužve na autocestama od jutra. No oni koji su krenuli na godišnji odmor naoružali su se strpljenjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci Kolona - 3 Stvara se i mnogo smeća Kaos na cesti - Kilometarske kolone i višesatno čekanje izluđuju vozače i mještane: "Što Vlada čeka s obilaznicom?"

Gužve i u smjeru unutrašnjosti. Na Lučkom tijekom dana kolone do četiri kilometra. Povremeni zastoji tijekom prijepodneva na dionicama od Zagreba do Karlovca.

Nakon prošlogodišnjeg rekordnog vikenda i zarade od 125 milijuna kuna cestari su zadovoljni i ovim vikendom.

''Očekujemo u razini prethodnog vikenda. Prethodni vikend smo bilježili porast u odnosu na prošlu godinu'', rekao je Ivica Križanac iz HAC-a.

Kolone i na graničnim prijelazima. Na ulazu u zemlju u Kaštelu se čekalo i do jedan sat. Pritisak vozila i na Krčkom mostu.

Uz velike gužve, ovaj vikend obilježile su i visoke temperature. Na odmaralištima se tražilo mjesto u hladu. To i ne čudi jer je živa u termometru na užarenom asfaltu kod Karlovca prešla 46 stupnjeva pa se sladoled otopio za manje od pet minuta.

Pojačan je i trajektni promet. Ni ova subota nije prošla bez tradicionalne subotnje razglednice iz Zvonimirove ulice u Splitu.

''Ovaj vikend očekujemo više od 95 tisuća putnika i više od 18 tisuća vozila. Za sada nam se prema svim otocima odvija sve prema redu plovidbe, osim što smo oko 11:15 imali jednu izvanrednu liniju prema Supetru'', rekla je Jelena Ivulić iz Jadrolinije Split.

Pojačan promet i u zračnim lukama. Zadar ovog ljeta ruši sve rekorde. ''Ovaj vikend očekuje se oko 15 tisuća putnika što bi bilo između 25 i 30 posto više u odnosu na isti vikend prošle godine'', kaže Nikola Barać, glasnogovornik zračne luke Zadar.

I ako mislite da su oni koji na more stižu avionom najbolje prošli prevarili ste se. U Dubrovniku se od Čilipa do Grada vozilo i do dva sata. Zbog čepa na Pilama problem su imala vozila hitne pomoći koja se nisu mogla probiti do onih kojima je pozlilo od vrućine.

U Lučkom je otvoreno deset izlaza i gužve se smanjuju. Kroz naplatnu postaju Lučko u subotu je prošlo oko 57.000 vozila, a dobra vijest za turistički sektor je da je 8000 vozila više vozilo u smjeru mora. To su dobre vijesti, a loše su da je tijekom dana na cestama bilo dvije veće prometne nesreće u kojima je ozlijeđeno više osoba.

Stoga nije naodmet ponoviti da kada se nađete u nekoj gužvi, u gušćem prometu, posebno na autocestama – imajte na umu ako vozite desnom trakom, vozite uz desni rub, a lijevom trakom uz lijevi rub kako bi se po sredini stvorio sigurnosni koridor za hitne službe. Jer u trenutku kada treba djelovati, svaka je sekunda važna, pa nije bitno kamo se i koliko nama žuri.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene