Oni koji su posjetili Zagreb, za ovaj praznik mogu samo lutati gradom i ležati u parku, no slažu se kako je i to zabavno. Onima kojima je do kulturno-zabavnih sadržaja, poljubit će vrata.


Što metropola danas nudi turistima? Ne radi nijedan gradski muzej, ni galerija, nema sadržaja osim lutanja ulicama, sjedenja u kafiću ili ležanja po parkovima. Što bi turist drugo na Dan anitifašističke borbe, nego popeo se na kakav toranj ili ležao u parku.

Vezani članci Policija istražuje podstanarski stan muškarca kojeg se dovodi u vezu sa smrću djevojke u Sopotu Muškarac koji je u Novom Zagrebu ostavio tijelo djevojke zamotano u tepih sumnjiči se da joj je dao drogu i pustio je da umre Hrana na adventu (Foto: Dnevnik.hr) Adventsko ludilo zavladalo Hrvatskom: Gdje su blagdanske poslastice najjeftinije, a gdje najskuplje?

Oni koji su posjetili Zagreb, za ovaj praznik mogu samo lutati gradom i ležati u parku, no slažu se kako je i to zabavno. Onima kojima je do kulturno-zabavnih sadržaja, poljubit će vrata. Ne radi nijedan gradski muzej.

Grabar Kitarović: Treba očuvati antifašizam, ne komunizam

Dan antifašističke borbe slavi čak i Muzej blaženog Alojzija Stepinca. Ne radi ni Muzej naivne umjetnosti, ali razmišlja se da uskoro proradi i blagdanima i ponedjeljkom. Naravno, Muzej prekinutih veza, neprekidno radi. Oni su svjesni da su turisti stigli u grad.

"Ne sviđa mi se to. Kad odem u Washington DC, njihovi su muzeji besplatni i stalno otvoreni", požalila se jedna od turistkinja.

"Kod nas u Francuskoj mnogo je kulturnih i zabavnih sadržaja vidljivo i ponedjeljkom, praznikom, vikendom. Ali tako je mirno ovdje u Zagrebu, za promjenu", rekla je Aurilie iz Francuske.

Pa najbolje da otvore kartu pa traže parkove. Jedino oni danas rade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook