Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati počinitelji su tijekom noći ili rano jutros ispisali grafite velikosrpskog sadržaja na više mjesta u Škabrnji, Zemuniku Donjem i Sukošanu.


Grafiti ispisani crvenom bojom pojavili su se u Škabrnji, na spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, gdje su ucrtana četiri ćirilična slova S. I na mjesnoj zgradi pošte ispisana su četiri slova S, te grafit sadržaja "Samo sloga Srbina spašava", napisano latinicom.

Vezani članci Sanja Jurišić razgovara s Radom Ivković - 3 Supruga prvog poginulog branitelja u Škabrnji o događajima prije 29 godina: "Došao je susjed usred noći i rekao da je pola sela ubijeno" Sramotni grafiti na ulazu u Botanički vrt - 2 Sramotnim grafitima išarani plakati izložbe o toleranciji na Botaničkom vrtu: "Smrt Srbozločincima"

Na crkvi su, osim četiri S, latinicom ispisani grafiti "Ovo je Srbija" i "SAO Krajina".

Grafiti sličnog sadržaja osvanuli su jutros i u Zemuniku Donjem, na zgradi općine, gdje je napisano "Samo sloga Srbina spašava", "Ovo je Srbija", "Sveti Sava".

U Sukošanu, na objektu trafo-stanice, osvanula su četiri slova S.

Kako se doznaje u Policijskoj upravi Zadarskoj, o grafitima je
policiji dojavljeno u razdoblju od 7,10 do 8,25 sati. Već poslije 9 sati, u svim tim mjestima, grafiti su prebojani.

U zadarskoj Policijskoj upravi jutros se doznaje da su nepoznati počinitelji u Selinama podno Velebita sa objekta tvrtke "Termal" otuđili hrvatsku zastavu.

U svim navedenim slučajevima, policijski službenici provode obradu i očevide.