Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuča zatrpala Premudu

Zabijelio se najudaljeniji otok zadarskog arhipelaga: ''Kao da se odlomio jedan oblak i sve se istreslo kod nas''

Najudaljeniji otok zadarskog arhipelaga, Premudu, u ranim jutarnjim satima zabijelila je tuča, potpuno neuobičajena u tom kraju Hrvatske.

''Ponekad u ovo doba godine, u ovo vrijeme padne snijeg, otprilike svakih desetak godina, ali da se zadrži, to ne pamtim. Padne i otopi se. Ovo je sasvim neuobičajeno, palo je ujutro oko sedam sati i još je sve bijelo'', kaže za DNEVNIK.hr jedan od stanovnika otoka.

''Ja sam gledao na aplikaciji, na susjednom otoku ničega nije bilo, kao da se odlomio jedan oblak koji je putovao prema Gorskom kotaru i 'prosuo' sve točno iznad Premude. U međuvremenu je pala i kiša, ali ništa nije otopila. Sada čekamo da se samo otopi'', objašnjava nam. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nitko ne zna uzrok Zagađenje u Stobreču: Površinom mora pluta gorivo, smrad se širi uvalom

Tuča je, pretpostavlja se, možda uništila neke usjeve, ali nije bila prevelika, pa štete na automobilima nije bilo. Srećom, stanovnici tog malog otoka su dobro i zadržali su vedar duh.

''Velikim naporom svih mještana Premude danas je pripremljena bob staza za održavanje velike nagrade Premude tzv. 'Gospe sklanjaj se open'. Start prve vožnje uslijedit će u 15:30 po dolasku bob ekipe s Jamajke, koja će nas razveseliti prigodnim darovima iz svoga kraja'', piše na Facebook stranici Mjesnog odbora Premuda.

Naime, vrh najstrmijeg puta mještani zovu Gospe klanja, pa otud dolazi ideja za naziv bob natjecanja.

 

Velikim naporom svih mještana Premude danas je pripremljena bob staza za održavanje velike nagrade Premude tzv. "Gospe...

Posted by Mjesni odbor Premuda on Monday, 4 January 2021

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene