Pelješac je pogodilo olujno nevrijeme. Sinoć je obilna kiša na području Trstenika prouzročila bujicu blata, drveća i kamenja. Dvadesetak minuta kiše i Trstenik je bio potpuno poplavljen.


Trstenik na Pelješcu jutro je dočekao prekriven muljem. Mještani, komunalne službe, vatrogasci, svi su odmah krenuli s čišćenjem. Na kućnim vratima postavljene su pregrade.

NEVRIJEME U HRVATSKOJ Hrvatsku je tijekom posljepodneva zahvatilo olujno nevrijeme praćeno grmljavinom

Vezani članci Tomislav Tomašević Lijevi blok traži da se objave razmjeri štete od poplave u Zagrebu u srpnju Tihomir Blagus, muškarac koji je otvorio branu tijekom poplava Heroj koji je spasio zagrebačko Trnje od poplave dobio poziv na prekršajni sud: ''To mi je psihički pritisak. Ne znamo još što će biti s kaznenom prijavom"

'Blato, veliki nanos pržine, smeća, svačega. Došlo je do vrata, napravilo barikadu 30 centimetara, a ostatak je išao unutra', opisala je Tina iz Trstenika.

Odmah nakon požara mještani su krenuli s upozorenjima zbog posljedica požara, i svih nelogičnosti koje se već godinama događaju. Primjerice, jedini i glavni kanal za odvod sve vode s ovog područja presjeca, ni više ni manje, nego glavna vodovodna cijev za otoke Korčulu i Lastovo.

Sva voda s opožarenog područja spušta se u Trstenik, mještani se boje prve sljedeće kiše.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook