Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nervozni Kerum

'Ne znam kako ovo ide, svatko priča po 10 minuta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Željko Kerum dobro se naživcirao na sjednici Gradskog vijeća. Gradski novac se, tvrdi, baca lopatom.

Pročitajte i ovo Đuro Sessa NEMA OSNOVE ZA STEGOVNI POSTUPAK Šef Vrhovnog suda pokrenuo etički postupak protiv sudaca koji su bili na zabavi u konobi Željka Keruma Slika nije dostupna Ročišta vjerovnika u veljači Totalni slom Kerumova poslovnog carstva: Još prije četiri godine utvrđen dug od 1,7 milijardi kuna

Nova zgrada splitskog rodilišta i dalje stoji zatvorena, a pomaka u rješenju nikako. Taj je gorući problem zagrijao atmosferu još na samom početku sjednice vjeća. Aktualnog gradonačelnika vidljivo je izbacilo iz takta inzistiranje Vjećnika Nikole Grabića da se cesta hitno riješi.

>> Kerum: Nisam iz kulture, ali...

'Trošite novce kad budete šefovi onako kako vi želite, a dok sam ja šef ja ću trošit onako kako ja hoću, tako da znate. Prvo, plaćeno je preko 30 milijuna kuna za dvije potleušice i vi inzistirate da se plati još milijun zajedno sa Dujom Marasovićem. Kad se tu cesta napravi ta cesta će služit isključivo za parking, a prilaz rodilištu postoji već sad. Rodilište može dobit uporabnu dozvolu, ali ga nisu zatražili jer nije gotovo', kazao nam je Željko Kerum, gradonačelnik Splita. No većina vjećnika ipak je zaključila da nemaju prave informacije i da im se trebaju dostaviti svi dokumenti.

Dezinformacije oko prilaza rodilištu

'Čak imamo informacije da nas se dezinformira da u građevinskoj dozvoli uopće ne piše nikakva četverotračna cesta nego osiguranje prilaza, a rodilište već ima prilaz', rekao je Luka Podrug, gradski vijećnik. Kerum bi problem u budućnosti riješio urbanom komasacijom, kojom bi vlasnici zemljišta dobili onoliko koliko procjeni sudski vještak. Keruma je iznervirala i dužina rasprave u gradskom vijeću, na što on nikako nije navikao.

Nervozni Kerum

'Ja uopće ne znam kako ovo ide te hoće li i u buduće ići ovako. Pa što se sada odugovlači, svatko priča po deset minuta, postoji li neka regulativa koja kaže koliko se može odugovlačiti?', zapitao se nervozni Kerum. O rodilištu i cesti raspravljat će se na idućoj sjednici vijeća za petnaest dana. A vjećnici će dobiti na uvid i sporni ugovor u vezi Spaladium arene, još jedne afere koja potresa grad pod Marjanom. Izvješće je zatražilo i državno odvjetništvo, a i grad će napraviti reviziju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene