Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Kupovao" cigarete

Stari prevarantski trik u novom ruhu: Rumunj u nekoliko gradova pokrao prodavačice na kioscima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
53-godišnji Rumunj na kioscima je kupovao cigarete, a potom odustajao od kupovine. Policija je opisala detalje prevare prodavačica u čak četiri grada.

Završena je krim istraga nad 53-godišnjim Rumunjem. Osumnjičen je za prevaru prodavačica kioska u četiri grada.

U razdoblju od 3. do 15. veljače ove godine na području Čakovca, Koprivnice, Varaždina i Umaga, na kioscima bi kupio cigarete. Plaćao bi novčanicom od 200 eura, a nakon što bi mu prodavačica dala kusur, odustao bi od kupovine te tražio nazad svojih 200 eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija UPOZORENJE Policija upozorava na novi oblik prijevare! Pripazite kada unajmljujete stan, prevaranti sada imaju novu taktiku

Prodavačice bi mu potom vratile traženi novac, a on bi njima vratio kusur iz kojega bi u međuvremenu ukrao nekoliko desetaka eura. Time je oštetio trgovačka društava iz Umaga i Zagreba za 390 eura, priopćila je međimurska policija.

Riječ je o starom prevarantskom triku kojim se koriste specijalizirani prevaranti, upozoravaju u policiji. Prevaranti pažljivo biraju gdje će "kupovati". U ovom slučaju su to bili kiosci s novinama. Nakon prevare, bježe kako bi ih se što teže otkrilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaplijenjeni milijuni eura Predstavljali se kao odvjetnici i konzultanti i ukrali 38 milijuna eura, u hvatanju kriminalaca sudjelovala i Hrvatska

Protiv Rumunja slijedi kaznena prijava, a sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila mu je istražni zatvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene