Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

53-godišnji Rumunj na kioscima je kupovao cigarete, a potom odustajao od kupovine. Policija je opisala detalje prevare prodavačica u čak četiri grada.


Završena je krim istraga nad 53-godišnjim Rumunjem. Osumnjičen je za prevaru prodavačica kioska u četiri grada.

U razdoblju od 3. do 15. veljače ove godine na području Čakovca, Koprivnice, Varaždina i Umaga, na kioscima bi kupio cigarete. Plaćao bi novčanicom od 200 eura, a nakon što bi mu prodavačica dala kusur, odustao bi od kupovine te tražio nazad svojih 200 eura.

Ilustracija Policija upozorava na novi oblik prijevare! Pripazite kada unajmljujete stan, prevaranti sada imaju novu taktiku

Prodavačice bi mu potom vratile traženi novac, a on bi njima vratio kusur iz kojega bi u međuvremenu ukrao nekoliko desetaka eura. Time je oštetio trgovačka društava iz Umaga i Zagreba za 390 eura, priopćila je međimurska policija.

Riječ je o starom prevarantskom triku kojim se koriste specijalizirani prevaranti, upozoravaju u policiji. Prevaranti pažljivo biraju gdje će "kupovati". U ovom slučaju su to bili kiosci s novinama. Nakon prevare, bježe kako bi ih se što teže otkrilo.

Ilustracija Predstavljali se kao odvjetnici i konzultanti i ukrali 38 milijuna eura, u hvatanju kriminalaca sudjelovala i Hrvatska

Protiv Rumunja slijedi kaznena prijava, a sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila mu je istražni zatvor.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju