Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz trećeg pokušaja uspješno je održana konstitucijska sjednica Županijske skupštine Osječko-baranjske županije. HDSSB i HSP AS podržali su laburista kao predsjednika skupštine.


Nakon dva prethodna neuspjela pokušaja, Županijska skupština Osječko-baranjske županije, napokon je konstituirana, a laburist Antun Kapraljević izabran je za predsjednika skupštine.

Vezani članci Peđa Grbin Grbin nakon poraznih rezultata na izborima: ''Nećemo zabijati glavu u pijesak, shvatili smo poruku. Moramo se mijenjati nabolje'' Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Plenković je zadovoljan rezultatima izbora, Filipović baš i nije: "Očekivao sam da ću ući u drugi krug". Otkrili i hoće li podržati nekog od kandidata u Zagrebu

Laburisti su prethodno odbijali stati na bilo čiju stranu te su inzistirali da se postigne konsenzus. Čini se kako je njihovo inzistiranje urodilo plodom, a Kraljević je izabran s ukupno 29 vijećničkih glasova, od njih 55 - HDSSB 24, HSP AS 2 i laburisti 3.

>> Propao drugi pokušaj konstituiranja Skupštine Osječko-baranjske županije

U prijašnjim pokušajima s jedne strane bio je HDSSB i HSP Ante Starčević s 26 vijećnika, a s druge SDP, HNS i HDZ s istim broj vijećnika. Laburisti nisu htjeli odabrati stranu.

'26 zastupnika u jednom bloku i 26 u drugom bloku dobilo je glasove svojih birača. Pa, tko smo nas trojica da odlučujemo, koji su birači bolje odlučili', rekao je nakon prethodna dva pokušaja laburist Miroslav Varga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook