Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebna je rasprava

UOČI SASTANKA S MANDATAROM Karamarko o ćirilici u školama i porezima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je da će se danas sastati s mandatarom Tihomirom Oreškovićem i Mostom i rekao kako je manje više sve gotovo vezano uz imena budućih ministara.

'Da, sastajem se danas s mandatarom Oreškovićem i Mostom. Imena ministara će biti najvjerojatnije objavljena u četvrtak, ali manje više sve je gotovo. Još dva-tri imena', kazao je Tomislav Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a na pitanje sastaje li se danas s mandatarom Tihomirom Oreškovićem i Mostom.

Ćirilica fakultativno da, kao obaveza ne

Pročitajte i ovo Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi"

Predsjednik HDZ-a, vezano uz prijedlog rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa da se ćirilica ponovno uvede u osnovne škole, rekao je kako o tome treba raspraviti. "Fakultativno da, ali kao obaveza sigurno ne," rekao je.

Odgovarajući dalje na pitanja, rekao je da će o tome hoće li i dalje ostati zamrznut tečaj franka, odlučiti novi premijer u dogovoru s njima.

Naglasio je i da su spremni za reformu zdravstva i uštede, ali da za detalje treba pitati mandatara Oreškovića.

Predsjednik HDZ-a ponovio je i kako nisu za ukidanje županija i regionalizaciju zemlje. "To su opet novi troškovi i asociraju na davna vremena podjela", kazao je.

'Neće biti novih poreza'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko objavio je u utorak kako su se mandatar Tihomir Orešković i njegovi sugovornici u Kitzbuehelu suglasili kako neravnotežu između dohodovne i rashodovne strane proračuna treba smanjiti za 4,5 milijardi kuna, ali bez uvođenja novih poreza.

'Mandatar Orešković i njegovi sugovornici u Kitzbuehelu suglasili su se s time da neravnotežu između dohodovne i rashodovne strane proračuna treba smanjiti za 4,5 milijardi kuna, ali bez uvođenja novih poreza', napisao je Karamarko na svom facebook profilu.

Istaknuo je i da je odlazak mandatara Oreškovića u Kitzbuehel znakovita promjena u odnosima s međunarodnim poslovnim i financijskim krugovima. 'Četiri godine Milanović se nije ni sa kim sastajao, niti se itko s njim htio susresti. Zaduživali smo se po najgorim mogućim uvjetima i tako plaćali cijenu njegove bahatosti', napisao je Karamarko.

 

 

[NEĆE BITI NOVIH POREZA] Odlazak mandatara Oreškovića u Kitzbühel znakovita je promjena u odnosima s međunarodnim...

Posted by Tomislav Karamarko on Tuesday, January 19, 2016

 

Mandatar hrvatske Vlade Tihomir Orešković predstavio je prošli tjedan na zatvorenom sastanku predstavnika investitora i banaka u Kitzbuehelu svoj plan za smanjenje javnog duga. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene