Nastavlja se opasnost od visokih temperatura na koje nismo baš naviknuti.


Opasnost od visokih temperatura nastavit će se i idućih dana. Meteoalarm izdao je i upozorenje i za nedjelju.

Vezani članci Sunčano vrijeme u Zagrebu - 1 Nema sredine: Nakon hladnih dana već danas skok temperature. U idućim danima mogle bi biti i iznadprosječne Toplinski val u Zagrebu - 1 Prvo ćemo se kuhati na +35, a onda opet stižu grmljavinski pljuskovi. Promjena se neće osjetiti samo u jednoj regiji

Zamislite kako je tek vruće u sjevernoj Africi. Naime, od tamo nam po visini pristiže vruć zrak zbog kojeg u konačnici u nedjelju i očekujemo vrhunac ovog toplinskog vala. Temperatura bi mjestimice mogla porasti i do 40 stupnjeva. Opasnost od visokih temperatura, onih na koje nismo baš naviknuti nastavit će se i u novom tjednu:u kopnenom području s nešto manjim intenzitetom tek u ponedjeljak ili eventualno utorak.

U KAKVIM UVJETIMA VI RADITE? U Rijeci izmjerili 50 stupnjeva!

Oglasio se i meteoalarm. Cijela Hrvatska je u crvenom, to znači da je vrijeme potencijalno opasno u svim našim regijama. Možda se neće posvuda mjeriti jednako visoke temperature, no utjecaj na zdravlje bit će jednako nepovoljan.

UV indeks

Pažnju valja skrenuti i na UV - indeks, koji će u nedjelju biti vrlo visok. Od jakog sunca treba se posebno zaštititi: Djeca i oni osjetljiviji mogli bi dobiti opekline za svega 10-ak minuta boravka na suncu. Držite se hlada!

Bioprognoza

Valja uzimati i dovoljno tekućine, a ukupno ovakvo vrijeme, jasno, nije baš poticajno za naše zdravlje, zbog loših biometeoroloških prilika upozoravaju se posebno kronični bolesnici.

6 dana prognoza

Vrijeme će uglavnom biti sunčano i vrlo vruće gotovo cijeli idući tjedan. Još jedan vrhunac toplinskog vala stiže nam tamo negdje u drugoj polovici.

Hoće li biti osvježenja za vikend, odnosno krajem idućeg vikenda kako se za sad čini, još nije potpuno sigurno. Ali sigurno je zato da će do vikenda biti vrlo, vrlo vruće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook