Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U duhu Božića

Tko su hrvatski UNICEF-ovi ambasadori dobre volje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao i u svijetu mlade, lijepe i slavne žene i muškarci najčešće su UNICEF-ovi ambasadori dobre volje. Pomažu siromašnima, brinući se da pomoć stigne tamo gdje je najpotrebnija. Na izmaku 2008. razgovarali smo s Bojanom Gregorić i Majom Vučić.

Brojne humanitarne akcije koje se održavaju u prosincu pokazatelj su da ipak imamo osjećaj za one najugroženije. Većinom zbog obaveza, dobra djela činimo tek onda kada nas mediji na to podsjete, a za samo nekoliko kuna nekome možemo itekako pomoći.

Pročitajte i ovo PR Oglas Ovih blagdana UNICEF vas poziva da budete nada i podrška najranjivijim djevojčicama i dječacima Za djecu u Gazi nema djetinjstva - 6 Pakao u pojasu Gaze Za njih nema djetinjstva: Čupaju si kosu, grebu se do krvi, imaju napadaje panike i rane znakove PTSP-a, prestravljena su

'Tih 5 ili 10 kuna što izdvojim može puno značiti nekome. Grozno je kad se netko dovede u situaciju da mora sjesti na cestu i pružiti ruku. To je veliko poniženje', kaže Bojana Gregorić.

A to poniženje ne traje samo u prosincu kada se nekako svi sjetimo pomagati. Nažalost poniženi su poniženi i nakon blagdana.

Unicefovi ambasadori poznate su osobe koje širom svijeta upozoravaju na probleme s kojima se susreću djeca te pomažu UNICEF-u u prikupljanju sredstava za programe za bolji život djece.

'Govorim o nekim problemima javno, da podsjetim neke ljude zašto je važno prikupiti novac ili nešto promijeniti kako bi nam sutra bilo bolje', dodaje Maja Vučić.

Biti human civilizacijski je doseg, jačeg u odnosu na slabijeg, manjeg, i ranjivijeg. Svijet nećemo promijeniti, ali pomoći uvijek možemo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene