Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjen u ratu

Tko je čovjek koji je zamijenio Banožića? Na čelu MORH-a brigadni general, pogledajte što ima u imovinskoj kartici

Zdravko Jakop
Zdravko Jakop Foto: Željko Hajdinjak/Cropix
Zdravko Jakop, dosadašnji državni tajnik, obavljat će dužnost ministra obrane nakon što je dosadašnji ministar Mario Banožić smijenjen s te dužnosti.

Zdravko Jakop brigadni je general koji je na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu obrane imenovan još u studenom 2016. godine. 

Rođen je 1967. godine u Višnjici gdje je završio osnovnu školu. Srednju i Višu tehničku školu završio je u Mariboru. 

Jakop je diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu gdje je stekao zvanje magistra inženjera prometa, a na Fakultetu političkih znanosti završio je poslijediplomski studij Međunarodni odnosi te stekao stupanj magistra znanosti. 

Zvršio je Ratnu školu Ban Josip Jelačić te NATO Defense College u Rimu kao najvišu razinu izobrazbe koju organizira NATO za visoke časnike te civilno osoblje iz članica Saveza i partnerskih zemalja.

Od 31. listopada 1991. je stupio u 1. brigadu ZNG-a, a 12. veljače 1993. prešao je u 7. gardijsku brigadu.

Ranjen je 1993. godine i ima status hrvatskog ratnog vojnog invalida.

Kuće, BMW...

Prema podacima iz njegove imovinske kartice, dosad mu je plaća bila 2554 eura neto, dok supruga prima 850 eura.

Ima kredit od 17 tisuća eura koji je u Zagrebačkoj banci dobio uz kamatu od 1 posto (mjesečna rata mu iznosi 38,52 eura) te drugi kredit od 2654 eura

Ima kuću s okućnicom u Donjoj Višnjici procijenjenu na 53 tisuće eura, suvlasnik je trećine kuće također u Donjoj Višnjici vrijedne nešto više od 13 tisuća eura. Naslijedio je i gospodarski objekt u istom mjestu.

U imovinskoj kartici ima i nekoliko šuma, oranica te vinograd.

Vlasnik je i BMW-a iz 2001. godine procijenjenog na nešto više od 5 tisuća eura, dok supruga ima Golfa iz 2007. godine vrijednog nešto više od 4 tisuće eura. Jakop je i vlasnik traktora Tomo Vinković te motora BMW koji je vrijedan oko dvije tisuće eura.

Član je tri udruge. U Udruzi branitelja Hrvatske Lepoglava i Udruzi veterana 7. gardijske brigade Puma je samo član, dok je u Kuburaškoj udrzi Prva kubura Višnjice zapovjednik.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene