Obavijesti Video Pretražite Navigacija
337 alkoholiziranih vozača

Strašne prometne nesreće prošloga vikenda odnijele čak sedam života: "Radilo se o mladim ljudima i to povećava tragediju"

Aktualno Galerija Niz nesreća u prometu, ilustracija - 4 Niz nesreća u prometu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Niz nesreća u prometu, ilustracija - 3 Niz nesreća u prometu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Niz nesreća u prometu, ilustracija - 2 Niz nesreća u prometu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Niz nesreća u prometu, ilustracija - 1 Niz nesreća u prometu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Josip Mataija, voditelj službe prometne policije Galerija 1/6 >>
Vikend iza nas jedan je od najgorih u posljednjih nekoliko mjeseci.

Unatoč brojnim policijskim kontrolama, vozači piju i voze. Rekord vikenda je vozač s 3,8 promila alkohola u krvi. Osim toga, zabilježena je i najveća brzina od čak 248 kilometara na sat. Policija najavljuje i dalje kontrole, posebno u dane vikenda.

Vikend iza nas jedan je od najgorih u posljednjih nekoliko mjeseci, život je u prometu izgubilo sedam osoba.

Josip Mataija, voditelj Službe prometne policije MUP-a, potvrdio je kako mu je ovo bio jedan od težih vikenda. "Ako znamo da se u tom vikendu radilo o mladim ljudima, imamo više mladih osoba, imamo djevojčicu od 9 godina, to sve skupa povećava tragediju". 

Pročitajte i ovo Davor Filipović O detaljima sutra nakon Vlade Filipović nakon razgovora s trgovcima: "Svi su pristali na snižavanje cijena, neki već od petka"

Pročitajte i ovo Dva eura, Ilustracija Pogledajte dizajn Izlazi prigodna kovanica od dva eura: Požurite po svoj primjerak, evo gdje ga nabaviti i koliko košta

Stručnjak s Fakulteta prometnh zanosti Rajko Horvat kaže kako, nažalost, to nije iznenađujuće, "s obzirom na činjenicu koliko se ulaže u sigurnost cestovnog prometa u Republici Hrvatskoj". 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene