Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sudu u Karlovcu

Thompsonu počelo suđenje za ''Za dom spremni'', angažirao odvjetnika koji je poklič već jednom obranio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo je suđenje Marku Perkoviću Thompsonu na Prekršajnom sudu u Karlovcu za poklič ''Za dom spremni'' na koncertu u Slunju 5. kolovoza prošle godine.

Po policijskom optužnom prijedlogu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno “djela kojim se izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir”, sudi se pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervju koji je digao puno prašine Njemački novinar koji je intervjuirao Thompsona objasnio svoju stranu priče: "Nisam ga prevario ja, već ljudi oko njega. Možda je bio pogrešno informiran" Koncert Thompsona hladnokrvna proračunatost Ugledne njemačke novine objavile razgovor s Thompsonom: "Poželjeli biste ga za susjeda sve dok ne krene razgovor o politici"

U ovom postupku pjevača brani odvjetnik Davorin Karačić, koji je vrlo blizak hrvatskoj desnici. Bio je 10. na listi stranke “Neovisni za Hrvatsku” Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih na izborima za Gradsku skupštinu Grada Zagreba, radikalni je član BBB-a, a jednom je već na sudu “obranio” poklič “Za dom spremni”. Bilo je to prilikom zastupanja HOS-ovca Damira Markuša na Prekršajnom sudu u Daruvaru, piše Jutarnji list.

''Na sudu u Daruvaru smo dokazali da se pozdravljanjem sa “Za dom spremni” ne veliča NDH, nego odaje počast borbenoj postrojbi koja je dala nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske. Kako uopće nekome asocijacija na NDH može biti ispred doprinosa obrani Hrvatske i čistoće Domovinskog rata?! Što je s hrvatskom kunom, što s grbom, himnom?! I one su korištene za vrijeme NDH. Netko bi se izgleda, za nekoliko godina mogao sjetiti mijenjati čak i krovište Crkve sv. Marka, prokomentirao je Karačić jednom prilikom, piše Jutarnji.

Blaženka Lugar Vladić, glasnogovornica suda potvrdila je da Thompson nije dolazio na početak glavne rasprave, već su zaprimili njegovu obranu koju je dao putem zamolbenog Prekršajnog suda u Splitu, piše Jutarnji list.

''Redovni prekršajni postupak provođenjem glavne rasprave pretpostavlja negiranje počinjenja djela prekršaja koji se stavlja na teret okrivljenom optužnim prijedlogom'', rekla je Lugar Vladić, dodajući da će na sljedeće ročište, koje tek treba biti zakazano, biti pozvan jedan svjedok, a bit će izvedeni i neki materijalni dokazi obrane.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene