Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijena žalba

Thompson ipak dužan državi 1,2 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezna uprava poslala je rješenje Marku Perkoviću Thompsonu prema kojem mora uplatiti oko 1,2 milijuna kuna.

Zbog toga što 2007. godine nije prijavio prihod od 3,69 milijuna kuna, Porezna uprava poslala pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu rješenje prema kojemu je morao platiti oko 1,2 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Njemački medij o Marku Perkoviću Thompsonu: 'Naci-Hrvat dolazi u Berlin'

Pjevač se najprije žalio na rješenje, a kasnije i tužio Poreznu upravu Upravnom sudu. Žalba mu je na krahu odbijena, a novac je uplatio ne bi li izbjegao ovrhu, no postupak suđenja je nastavljen.

Upravni je sud 12. ožujka odlučio odbaciti Thompsonovu tužbu. A da je odluka donesena u njegovu korist, pjevaču bi država trebala isplatiti iznos uvećan za kamatu od 12 posto, točnije 1,35 milijuna kuna.

Potvrđeno je rješenje Porezne uprave kojim je utvrđen nesrazmjer od 2,344.500,95 kuna u Thompsonovim prihodima za godinu u kojoj su bili parlamentarni izbori na kojima je pobijedio 'Sanaderov HDZ'. Cijela priča s Thompsonovim prihodima i poreznim provjerama krenula iz afere Fimi Medija, kada je nekadašnji rizničar HDZ-a Mladen Barišić ustvrdio da je tadašnji predsjednik stranke Ivo Sanader dogovorio s Thompsonom isplatu 515.000 eura za nepjevanje na predizbornim skupovima drugih stranaka.

Nina, Thompson i Mišo - Prisjetite se njihovih svjedočenja u aferi Fimi media!

Thompson je velike prihode ostvarene u toj godini opravdao posudbama, odnosno povratom posuđenog novca od osoba iz inozemstva, te zajedničkim ulaganjem u nekretninu u Remetama s dvojicom ortaka. Upravo potonje ulaganje od 360.000 eura u drugostupanjskom postupku pred Ministarstvom financija nije mu priznato, već je taj iznos uzet kao dodatni prihod, odnosno porezna osnovica po kojoj mu je razrezan porez i prirez od 1,2 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene