Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porezna uprava poslala je rješenje Marku Perkoviću Thompsonu prema kojem mora uplatiti oko 1,2 milijuna kuna.


Zbog toga što 2007. godine nije prijavio prihod od 3,69 milijuna kuna, Porezna uprava poslala pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu rješenje prema kojemu je morao platiti oko 1,2 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Njemački medij o Marku Perkoviću Thompsonu: 'Naci-Hrvat dolazi u Berlin'

Vezani članci Ivo Sanader Sanaderu 8 godina u slučaju Fimi media, i on i HDZ moraju vratiti milijune: "Imao je nezasitnu potrebu za gomilanjem materijalnih dobara" Ivo Sanader u sudnici Danas napokon presuda za megaslučaj koji traje već cijelo desetljeće: Hoće li se Sanader pojaviti na sudu?

Pjevač se najprije žalio na rješenje, a kasnije i tužio Poreznu upravu Upravnom sudu. Žalba mu je na krahu odbijena, a novac je uplatio ne bi li izbjegao ovrhu, no postupak suđenja je nastavljen.

Upravni je sud 12. ožujka odlučio odbaciti Thompsonovu tužbu. A da je odluka donesena u njegovu korist, pjevaču bi država trebala isplatiti iznos uvećan za kamatu od 12 posto, točnije 1,35 milijuna kuna.

Potvrđeno je rješenje Porezne uprave kojim je utvrđen nesrazmjer od 2,344.500,95 kuna u Thompsonovim prihodima za godinu u kojoj su bili parlamentarni izbori na kojima je pobijedio 'Sanaderov HDZ'. Cijela priča s Thompsonovim prihodima i poreznim provjerama krenula iz afere Fimi Medija, kada je nekadašnji rizničar HDZ-a Mladen Barišić ustvrdio da je tadašnji predsjednik stranke Ivo Sanader dogovorio s Thompsonom isplatu 515.000 eura za nepjevanje na predizbornim skupovima drugih stranaka.

Nina, Thompson i Mišo - Prisjetite se njihovih svjedočenja u aferi Fimi media!

Thompson je velike prihode ostvarene u toj godini opravdao posudbama, odnosno povratom posuđenog novca od osoba iz inozemstva, te zajedničkim ulaganjem u nekretninu u Remetama s dvojicom ortaka. Upravo potonje ulaganje od 360.000 eura u drugostupanjskom postupku pred Ministarstvom financija nije mu priznato, već je taj iznos uzet kao dodatni prihod, odnosno porezna osnovica po kojoj mu je razrezan porez i prirez od 1,2 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook