Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Check point Zagreb - Centar za besplatno, anonimno, bezbolno i pouzdano testiranje na HIV, hepatitis C i druge spolno prenosive bolesti namijenjen mladima, otvoren je u središtu Zagreba.


Check point Zagreb će osigurati moderan i inovativan pristup zdravlju građana kakav zemlje Europske unije prakticiraju već nekoliko godina. U prvoj fazi omogućit će da bez liječničke uputnice besplatno i brzo obavite testiranje na HIV i hepatitis C iz sline. Rezultati testiranja su 100 posto pouzdani i poznati nakon 20 minuta.

Vezani članci Kokain, ilustracija - 3 Znate li koliko se droge dnevno potroši u Zagrebu? Dr. Sakoman: "Kokain je bio gotovo sastavnica dobrog noćnog provoda" Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića Zagrebački stožer traži popuštanje mjera: Žele da se kafićima dopusti rad i unutra, ponovno održavanje vjenčanja, sajmova i izložbi

>>AIDS u porastu na granici Europe i Azije: Svaki stoti Rus zaražen

Prostor u Domagojevoj ulici u središtu Zagreba, koji se  prostire na više od 100 'kvadrata' , kao i 125.000 kuna za njegovo uređenje, osigurao je Grad Zagreb. Grad je odobrio i 200.000 kuna za nabavu 650 testova za otkrivanje HIV-a i 650 testova za otkrivanje hepatitisa C, koji će biti korišteni u prvoj fazi projekta. Za drugu fazu predviđeno je testiranje i na druge spolno prenosive bolesti. Check point je zajednički projekt HUHIV-a i Grada Zagreba i prvi centar takvog tipa u jugoistočnoj Europi.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook