Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rudolf objavio

'Temeljito smo se razišli, ne želim nikakvu funkciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akademik Davorin Rudolf pismeno je obavijestio premijerku da ne želi sudjelovati u pregovorima sa Slovenijom ni drugim zemljama.

Rudolf je izvijestio predsjednicu hrvatske Vlade Jadranku Kosor da ne prihvaća nikakvu funkciju u bilo kojemu tijelu koje će voditi pregovore sa Slovenijom ili nekom drugom susjednom republikom. U pismu Rudolf napominje kako je pomno razmotrio premijerkinu ponudu da se ponovno angažira u poslovima razgraničenja Hrvatske sa susjedima, uključujući preuzimanje funkcije njezina osobnog savjetnika za granična pitanja. Također navodi kako je jučer imao iscrpan razgovor s hrvatskim ministrom vanjskih poslova te da su se tijekom tog razgovora 'temeljito razišli u gledanjima na novostvorene prilike'. Kaže kako je pratio jučerašnja javna izlaganja te da je posebice razmišljao o učincima priopćenja hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova Ljubljani o nastavljanju pregovora o granici na temeljima Rehnova prijedloga od 15. lipnja 2009.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

>> 'Kosor je iznosila neistine o dogovoru s Pahorom'

'Nakon toga, želim Vas izvijestiti da ne prihvaćam nikakvu funkciju u bilo kojemu tijelu koje će voditi dalje pregovore bilo sa Slovenijom, bilo s nekom drugom susjednom republikom', stoji u pismu koje akademik Davorin Rudolf uputio predsjednici hrvatske Vlade Jadranki Kosor.

>> 'Oporba se bavi najobičnijim podmetanjima'

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun izjavio je jučer kako je premijerka Jadranka Kosor jučer razgovarala s akademikom Davorinom Rudolfom o preuzimanju funkcije njezina osobnog savjetnika u rješavanju graničnih pitanja sa Slovenijom. Razgovor je uslijedio nakon što je Davorin Rudolf dao ostavke na dužnost predsjednika hrvatskog dijela Mješovite hrvatsko-slovenske komisije za sastavljanje nacrta sporazuma o rješavanju graničnog spora pred međunarodnim pravosudnim tijelom te na položaj osobnoga savjetnika hrvatskog ministra vanjskih poslova na koji ga je svojedobno imenovala hrvatska Vlada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene