Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Akademik Davorin Rudolf pismeno je obavijestio premijerku da ne želi sudjelovati u pregovorima sa Slovenijom ni drugim zemljama.


Rudolf je izvijestio predsjednicu hrvatske Vlade Jadranku Kosor da ne prihvaća nikakvu funkciju u bilo kojemu tijelu koje će voditi pregovore sa Slovenijom ili nekom drugom susjednom republikom. U pismu Rudolf napominje kako je pomno razmotrio premijerkinu ponudu da se ponovno angažira u poslovima razgraničenja Hrvatske sa susjedima, uključujući preuzimanje funkcije njezina osobnog savjetnika za granična pitanja. Također navodi kako je jučer imao iscrpan razgovor s hrvatskim ministrom vanjskih poslova te da su se tijekom tog razgovora 'temeljito razišli u gledanjima na novostvorene prilike'. Kaže kako je pratio jučerašnja javna izlaganja te da je posebice razmišljao o učincima priopćenja hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova Ljubljani o nastavljanju pregovora o granici na temeljima Rehnova prijedloga od 15. lipnja 2009.

Vezani članci Slovenija postrožila prelazak granice - 1 Slovenija ublažava mjere za neka putovanja, ministar spomenuo i Hrvatsku Granični prijelaz, ilustracija S potvrdom o cijepljenju slobodno u susjednu zemlju, ali za povratak u Hrvatsku treba negativan test

>> 'Kosor je iznosila neistine o dogovoru s Pahorom'

'Nakon toga, želim Vas izvijestiti da ne prihvaćam nikakvu funkciju u bilo kojemu tijelu koje će voditi dalje pregovore bilo sa Slovenijom, bilo s nekom drugom susjednom republikom', stoji u pismu koje akademik Davorin Rudolf uputio predsjednici hrvatske Vlade Jadranki Kosor.

>> 'Oporba se bavi najobičnijim podmetanjima'

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun izjavio je jučer kako je premijerka Jadranka Kosor jučer razgovarala s akademikom Davorinom Rudolfom o preuzimanju funkcije njezina osobnog savjetnika u rješavanju graničnih pitanja sa Slovenijom. Razgovor je uslijedio nakon što je Davorin Rudolf dao ostavke na dužnost predsjednika hrvatskog dijela Mješovite hrvatsko-slovenske komisije za sastavljanje nacrta sporazuma o rješavanju graničnog spora pred međunarodnim pravosudnim tijelom te na položaj osobnoga savjetnika hrvatskog ministra vanjskih poslova na koji ga je svojedobno imenovala hrvatska Vlada. (Hina)