Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Jadranka Kosor:

'Oporba se bavi najobičnijim podmetanjima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka je odbacila optužbe oporbe da je neistinito izvijestila javnost o sadržaju dogovora sa Borutom Pahorom

Premijerka Jadranka Kosor nazvala je optužbe oporbe 'najobičnijim podmetanjima' kojima se želi umanjiti uspjeh postignut deblokadom hrvatskih pregovora s EU, te je ustvrdila da o rješavanju graničnog pitanja nije postignut nikakav dogovor.

Predsjednici SDP-a Zoran Milanović i HNS-a Radomir Čačić prozvali su danas Kosor da je obmanula hrvatsku javnost jer joj prešućuje da je na sastanku s Pahorom utvrđeno kako će polazna točka za nastavak pregovora o granici biti drugi prijedlog Ollija Rehna, koji govori o pristupu Slovenije otvorenom moru.

Oporba želi umanjiti rezultat mukotrpnog rada i činjenice da su pregovori Hrvatske s EU odblokirani i da ćemo do kraja godine imati otvoreno svih 33 poglavlja i zatvoreno 20 poglavlja, rekla je Kosor odgovarajući na novinarski upit nakon današnje sjednice Ekonomskog vijeća.

Sve što sam dogovorila napisano je u pismu koje sam poslala švedskom Predsjedništvu i odgovoru švedskog predsjednika Vlade kojeg ste vidjeli i u kome je naznačeno da je međuvladina konferencija zakazana za 2. listopada, ustvrdila je Kosor.

Na konferenciji u Ljubljani premijer Pahor i ja rekli smo sve što smo se dogovorili, kao i da nastavljamo pregovore o rješenju graničnog pitanja tamo gdje su stali 15. lipnja, dodala je Kosor.

'To znači da dogovori oko rješenja graničnog pitanja tek slijede i da se ništa nije dogovorilo. Jasno je naznačen put kojim idemo - ili će se dvije strane dogovoriti ili će to predati arbitražnom sudu', kazala je predsjednica hrvatske Vlade. Dodala je kako na oporbene optužbe gleda u kontekstu predsjedničke kampanje, jer neki predsjednički kandidati pokušavaju dobiti koji glas više napadajući Vladu.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene