Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Taksisti će tužiti Uber zbog "nelegalnog prijevoza putnika osobnim automobilom"


Taksi prijevoznici Hrvatske obrtničke komore podignut će tužbu protiv Ubera zbog, kako tvrde, "nelegalnog prijevoza putnika osobnim automobilom".

Vezani članci Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Taksisti prosvjeduju, ali putnici se ne žale: Evo koliko će vas u jeku sezone koštati taksi, a koliko Uber Taksi-Uber (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL) Napad na vozače Ubera u Puli: Taksisti ih okružili, skinuli taksi-oznake pa prijetili smrću

Tužbu će u srijedu predstaviti predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec, član Sekcije taksi prijevoznika HOK-a Božo Miletić i šef Pravne službe HOK-a Krešimir Jušić.

Reagirao Uber

"Prije svega, teško nam je komentirati tužbu koju nismo zaprimili. Ističemo da tvrtka Uber Croatia pruža usluge marketinga i promidžbe dok Uber platforma povezuje korisnike i vozače. Uber nije trgovačko društvo za pružanje usluga prijevoza, ne zapošljava vozače, ne posjeduje vlastita vozila i surađuje samo s obrtnicima ili pravnim osobama. Uber je dolaskom u Hrvatsku, prije nešto više od godinu dana, stvorio preko 1.000 radnih mjesta u hrvatskim obrtima i tvrtkama. Nadalje, više od 60.000 aktivnih korisnika prepoznalo je prednost korištenja Ubera u svakodnevnom životu te se sve više koriste alternativnim načinima kretanja kroz grad", poručili su iz Ubera.