Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimila ga HDZ-ovka

Tajna snimka dokaz na sudu: SDP podržao Sabu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP nije želio komentirati odluku kojom je Vrhovni sud u dokazni materijal uvrstio tajnu snimku razgovora Željka Sabe i Marije Budimir. No, dao je punu podršku vukovarskom gradonačelniku.

Razgovor vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP), optuženog za podmićivanje, i vijećnice HDZ-a Marije Budimir, koji je ona tajno snimila, Vrhovni sud uvrstio je među dokazni materijal. SDP je na danas održanoj konferenciji za novinare obznanio kako stoji iza Sabe i daje mu punu podršku.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vukovar, Goran Bošnjak, izjavio je kako je još prošlog tjedna iz izvora bliskih njegovoj stranci saznao da će se nešto dogoditi na tom tragu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravomoćno: Kriv je Sabo dobio jednu godinu i 4 mjeseca zatvora, USKOK nije iznenađen Slika nije dostupna Odvjetnik predložio oslobođenje Iako iskazi svjedoka i dokazi USKOK-a upućuju na krivicu, Željko Sabo odbacuje optužbe!

Tajna snimka razgovora Marije Budimir i Željka Sabe prihvaćena kao dokaz!

Podsjećamo, Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku potvrdio je sredinom prosinca prošle godine optužnicu USKOK-a protiv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe zbog kaznenog djela podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika iz redova HDZ-a Marije Budimir i Radivoja Đurića.

Sabo je osumnjičen da je s 50.000 kuna pokušao podmititi HDZ-ovu vijećnicu u vukovarskom Gradskom vijeću Mariju Budimir kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću. Ona je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u. Sabo je odbacio sve optužbe, tvrdeći kako je snimku montirao HDZ kako bi na silu promijenio vlast u Vukovaru.

Slučaj se u središtu pozornosti našao prošloga ljeta nakon što je Marija Budimir izašla u javnost s audio snimkom razgovora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene