Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević ocijenila je skandaloznom izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića da će za odnose Hrvatske i Srbije biti loše ako general Ante Gotovina bude oslobođen na Haaškom sudu zbog nedostatka dokaza..


'Izjava srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u intervjuu beogradskom listu 'Vreme' da će za odnose Hrvatske i Srbije biti loše ako Gotovinu oslobode zbog nedostatka dokaza, još je jedna u nizu skandaloznih, stupidnih i bahatih izjava srbijanskog čelnika, u kojoj neskriveno pokazuje svoju mržnju prema svemu što nosi prefiks hrvatski', navodi u priopćenju Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević.

Tu Tadićevu izjavu HSP dr. Ante Stračević ocjenjuje kao 'još jedna u nizu uvredljivih izjava protiv Hrvatske, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, ali ovaj put i izravni pritisak na Haaški sud, koji bi najkasnije na jesen trebao donijeti presudu u slučaju optužnice protiv generala Gotovine, Čermaka i Markača', te zaključuje kako je 'Tadićeva poruka da generali Gotovina, Čermak i Markač moraju biti proglašeni krivi i osuđeni, bez obzira na bilo što'.

>> Tadić se boji da će Gotovina biti oslobođen

Vezani članci Žena u Japanu, ilustracija Vladajuća stranka želi više žena na sastancima, ali ako ne govore: "Svoja mišljenja mogu predati tajništvu" Slika nije dostupna 32 godine robijao zbog otmice aviona, a sada ušao u hrvatsku politiku

Naglašava i kako je Tadić tu izjava dao 'u isto vrijeme kada srbijanski predstavnik pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu izjavljuje i traži da Hrvatska ne može slaviti 5. kolovoza kao Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan branitelja'. 'Dosta nam je takvih drskosti i poruka', ističe HSP dr. Ante Starčević , koji od predsjednika Republike Ive Josipovića i Vlade RH traži 'poduzimanje odlučnih mjera, od slanja diplomatske note do povlačenja hrvatskog veleposlanika iz Beograda, obavještavanja Vijeće sigurnosti o pritisku Srbije na Haaški sud te otvaranje rasprave na Vijeću'. (HIna)