Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Srbije ponovno napada Mesića

Tadić: Mesićev oprost Rimcu je zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Boris Tadić ponovo je danas optužio hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića zbog oprosta kojega je dao Siniši Rimcu ali i zbog posjeta Kosovu.

Tijekom boravka u Banjoj Luci, gdje je doputovao kako bi sudjelovao u obilježavanju dana osnutka Republike Srpske, Tadić je kazao kako je Mesićev potez zapravo zločin jer je dao oprost zločincu koji je, među ostalim, odgovoran i za ubojstvo jedne djevojčice. 'Pravosudni sustav zemlje u kojoj je takvo nešto moguće gubi legitimitet. Očekujem da će tijela Republike Hrvatske, s kojom Srbija želi najbolje moguće odnose, preispitati takvu odluku', kazao je Tadić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na prijedlog HRAST-a Gradsko vijeće Šibenika preimenovalo Poljanu maršala Tita Slika nije dostupna Lekcija iz povijesti Mesić: 'Koji je to antifašizam što ga Karamarko brani od mrtvoga Tita?'

>> Tadić: Mesić kvari odnose sa Srbijom

Dodao je kako je posebno neprihvatljivo to što su vlasti Kosova hrvatskog predsjednika odlikovale neposredno nakon oprosta danog Rimcu.

Mesić: Tadić zna o čemu se radi pa me ne uzbuđuje ta kritika

Mesić je jučer pomilovao Sinišu Rimca, bivšeg pripadnika pričuvnog sastava MUP-a kojem je za jednu godinu umanjio osmogodišnju kaznu na koju je osuđen zbog ubojstva u slučaju 'Pakračka poljana'.

'Tadić vrlo dobro zna da se pomilovanje ne daje za ono za što je netko učinio i zašto je osuđen pravomoćno, nego za okolnosti. Budući da Tadić vrlo dobro zna o čemu se radi onda me ne uzbuđuje takva kritika, jer je to za njegove domaće potrebe' rekao je jučer tijekom posjeta Janjevu predsjednik Mesić.

'Nije to oslobađanje izdržavanja kazne nego smanjenje kazne', dodao je hrvatski predsjednik odgovarajući na kritike koje je Tadić jučer izgovorio u Beogtadu.

Sve događaje tijekom izbornog dana, Izvanredne Vijesti, izlazne ankete Nove TV u 19 sati, kao i službene rezultate pratite cijeli dan i na portalu Dnevnik.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene