Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kornatska tragedija

Potresno svjedočenje kirurga: Taj užasni prizor se ne zaboravlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici za stradavanje 12 vatrogasaca u Kornatskoj tragediji 2007, na Županijskome sudu u Zadru svjedočili su kirurzi zadarske Opće bolnice, dr. Ivo Ćoza i Vedran Basioli koji su toga dana zbrinjavali vatrogasce.

Obojica liječnika su posvjedočili kako su ozljede stradalih vatrogasaca bile vrlo teške, te da 'nisu bile spojive sa životom'.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Ljubica Adžaip pet godina nakon Kardiokirurgu Cristijanu Bulatu potvrđena optužnica, supruga preminulog pacijenta komentirala: "Razočaranje je što taj doktor još uvijek radi u bolnici i što nekoga liječi"

>>Svjedočenje vještaka: Prirodna pojava uzrok tragedije na Kornatu!

Svjedočili su i kako nisu primijetili tragove goriva. Na pitanje Igora Marinovića, oca jednog od stradalih vatrogasaca, bi li pomoglo da su vatrogasci stradali na Kornatima liječnički zbrinuti pet sati ranije, dr. Basioli je procijenio kako u slučaju takvih teških i opsežnih opeklina niti ranije zbrinjavanje ne bi puno značilo na konačan ishod.

'Iz mog iskustva niti ranije zbrinjavanje ne bi puno značilo. Nažalost, to su bile tako opsežne opekline, koje se iznimno teško mogu preživjeti', naglasio je dr. Basioli.

Na posebno pitanje tužitelja Zvonka Ivića je li osjetio miris goriva ili vidio nešto neobično, rekao da nije osjetio miris goriva.

'Neobično je bilo samo stanje tih pacijenata. Meni je to bio najružniji dan u karijeri. Te žive oči u tom spaljenom tijelu, to je nešto što se ne zaboravlja', istaknuo je dr. Basioli.

'Stanje pacijenata je bilo izuzetno teško i po mom osobnom mišljenju radilo se o ozljedama koje nisu spojive sa životom. Radilo se o dubokim opeklinama prevelike površine', rekao je u svjedočenju dr.Ćoza. Dodao je kako je komunicirao s pacijentima, ali da mu nitko od njih nije konkretno rekao što se dogodilo.

>>Obitelji stradalih vatrogasaca na Kornatu: 'Jedino ovdje nalazimo mir'

Svjedočili su i tadašnji zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice dr. Dario Nakić koji je sudjelovao u organizaciji i ekipiranju liječničkih timova koji su primali teško stradale vatrogasce,te županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša.
Suđenje u slučaju Kornatske tragedije se nastavlja 12. lipnja.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene