Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Profesor Rimac o kandidatima za predsjednika SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željka Antunović, Tonino Picula, Zoran Milanović i Milan Bandić četiri su kandidata koji se nalaze u utrci za predsjednika SDP-a. O najizglednijem pobjedniku za Novu TV govorio je politički analitičar profesor Ivan Rimac.

Profesor Rimac smatra da šanse kandidata ovise o odluci o proceduri kojom će se provoditi izbori na izbornoj konvenciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U utrci Antunović i Bandić Četiri kandidature za čelnog čovjeka zagrebačkog SDP-a Slika nije dostupna SDP-ova konvencija bez disonantnih tonova, inzistiralo se na zajedništvu

Svi kandidati su ponudili specifičnu viziju SDP-a u budućnosti što će samoj stranci bez obzira na to tko pobjedi dati jednu novu osobnu notu.

Tako profesor Rimac kod Zorana Milanovića ističe mladost kao izrazitu prednost, naročito stoga što su se stariji članovi SDP-a povukli iz utrke, te time dali do znanja da je vrijeme za novu, mlađu generaciju političara.

Milan Bandić ima vrlo dobar populistički pristup politici, za koji profesor Rimac smatra da, produktivno funkcionira na razini grada, ali da bi na nacionalnoj razini imao mnoštvo prepreka, te da će ga u tom obliku biti teško prakticirati.

Željku Antunović i Tonina Piculu profesor je svrstao u drugu skupinu kandidata za predsjednika SDP-a. Oni su dugogodišnji članovi užeg vodstva stranke i imaju najviše iskustva. Pokazali su ozbiljnost u pristupu politici, te odaju dojam autoriteta.

Jedna od većih prednosti im je umjereni medijski nastup. Uz njih se ne vežu afere i nisu prisutni u negativnom medijskom kontekstu, poput ostala dva kandidata.

Profesor Rimac je Milanovićev i Bandićev medijski istup ocijenio agresivnim, a smatra da je to neugodno za glasače.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene