Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve neprepoznatljiviji

Zavadlav na suđenju napao liječnicu: "Dala mi je dala pogrešan lijek i sada to pokušava zataškati!"

Aktualno Galerija Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 2 Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 2 Foto: Ivo Cagalj/Pixsell Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 4 Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 4 Foto: Ivo Cagalj/Pixsell Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 3 Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 3 Foto: Ivo Cagalj/Pixsell Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 1 Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 1 Foto: Ivo Cagalj/Pixsell +9 Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 1 Galerija 1/14 >>
Odbijenim zahtjevom obrane za izuzećem člana sudskog vijeća splitskog Županijskog suda Damira Romca i ispitivanjem okrivljenikove liječnice u srijedu je nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu za ubojstva Marina Torlaka, Jurice Ožića Paića i Marina Bobana u siječnju 2020. u središtu Splita.

Na županijskom sudu u Splitu u srijedu je nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo 2020. godine.   

Predsjednik Županijskog suda Bruno Klein odbacio je zahtjev njegove odvjetnice za izuzeće sutkinje Višnje Strinić, predsjednice sudskog vijeća.

Doris Košta, poznata splitska odvjetnica i novi, peti Zavadlavov branitelj, zatražila je izuzeće zbog otvaranja pisma koje joj je iz zatvora uputio njezin klijent. Smatra da je to neprihvatljivo i da je riječ o povjerljivoj korespondenciji između okrivljenika i njegova branitelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija komentar Lane Ružičić Idem i ja. Ne, ti ne. Zašto ne? Zato jer ne.

Sutkinja Strinić podsjetila je da se zatvorenik može dopisivati samo pod nadzorom te da mu se pisanje pisama iz zatvora može i uskratiti. Svako poslano pismo pregledava i čita sudsko vijeće, makar bilo naslovljeno na branitelja.

"Sadržaj pisma može biti bilo kakav i kao takav može biti izvor opasnosti", poručila je sutkinja Strinić.

Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 3 Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu - 4 (Foto: Jakov Prkic/Cropix)

Odvjetnica Košta je tijekom rasprave tražila i izuzeće jednog člana sudskog vijeća, kao i prebacivanje suđenja na drugi sud. Sve to splitski sud je odbio.

"Tražila sam od suda izuzeće vezano uz suca Romca. I dalje mislim da je to napravljeno ad hoc nakon što se ustvrdilo da predsjednik suda koji je odlučio o izuzeću sutkinje Strunić je ustvari bio član vijeća i imao je direktna saznanja.

Ja sam stavila prijedlog za delegaciju nadležnosti, ne sudu. Ne znam po kojoj pravnoj osnovi su mogli odlučivati", rekla je Košta medijima.

Na ročištu je svjedočila Milka Paradžik, liječnica obitelji Zavadlav, koja je govorila o svojim susretima s Filipom neposredno prije počinjena zločina. Rekla je kako bio kod nje četiri dana prije krvoprolića u Varošu te je zaključila kako je bio orijentiran i priseban.

"Kad sam čula za događaj na radiju, nisam ni pomislila da bi to mogao biti Filip", rekla je liječnica, na što je Zavadlav imao primjedbu.

"Iskaz je suspektan i nije vjerodostojan po kardinalnom nesjećanju i govoru tijela. Prekršila je liječničku etiku jer mi je dala pogrešan lijek i sada to pokušava zataškati", kazao je Zavadlav.

 

Ostali svjedoci nisu se pojavili, a suđenje se nastavlja u rujnu. 

Pročitajte i ovo Filip Zavadlav na splitskom Županijskom sudu - 14 prerano su mu ročišta Filip Zavadlav pisao sutkinji: ''Jako sam preplašen zbog šaptajućih glasova s prozora vaše dvorane''

Zavadlavu se drugi put sudi za trostruko teško ubojstvo u splitskom Varošu 2020. godine nakon što je viši sud ukinuo presudu od 40 godina zatvora koju je prvotno dobio. Sud smatra da treba utvrditi motive ubojstva.

Krajem siječnja, na prvom ročištu koje je odgođeno, Zavadlav je na sva pitanja sutkinje Strinić odgovarao na talijanskom jeziku, ali je nakon naloženog psihijatrijskog vještačenja utvrđeno kako je raspravno sposoban.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene