Zvonko Zubak (Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL)
Zvonko Zubak (Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL)

''Meni nitko ne treba ništa otpisivati, sve uredno plaćam'', rekao je za DNEVNIK.hr trgovac oružjem Zvonko Zubak. Suprug inoministrice, poduzetnik Zoran Burić danas je podmirio dug.


''Ne znam imam li ili nemam dug, a ako imam, odmah danas ću platiti'', rekao je za DNEVNIK.hr Zvonko Zubak. Tvrdi da je sve plaćeno, ali da postoji ''neko poravnanje iz 2012. i 2013. za koje još nisu utvrdili treba li platiti ili ne''. Postoji to nešto, kaže, ali tvrdi da uredno plaća sve režije. Otkrio nam je da mjesečno režije plaća 20.000 kuna. Požalio se da samo za odvoz smeća plaća 1400 kuna mjesečno, a za vodu više od 2500 kuna. Račun za plin mu je 15-16 tisuća kuna, ali tvrdi da sve uredno plaća i da mu nitko ne treba otpisati ni kunu duga.

Vezani članci Bandićev novi dvojac (Foto: Dnevnik.hr) Nova su Bandićeva pojačanja: Vargu čeka jedna od ključnih pozicija zagrebačke hitne pomoći, a što se smiješi Opačić? Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/Pixsell) Bandić na presici o oprostu dugova prozvao Vladu i medije: "I mama me je nazvala. Neću više spominjati nijedno ime"

''Nisam upoznata s odlukom Grada Zagreba, kao ni s time kako se ime mog supruga našlo na toj listi, s čijim poslovanjem nemam doticaja. Moj je suprug danas provjerio razloge dugovanja nastalog iz njegova bivšeg poslovnog ureda te je dug danas u cijelosti podmirio'', izjava je potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić.

21. srpnja na snagu je stupio Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama. Grad Zagreb oprašta građanima do 10.000 kuna za komunalije. Uz građane koji su u blokadi, pod ovrhom ili socijalni slučajevi, na listama za otpis dugova našla su se i poznata imena. Gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je rekao da bogatima neće otpisati dugove.

Bivši predsjednik o političarima i prostitutkama, zanimljivo komentirao ponašanje Grabar-Kitarović