Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunaši uz socijalne slučajeve

Na listama za otpis dugova u Zagrebu poznati tajkuni, sportaši, trgovci oružjem, privrednici

Otpis dugova (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Otpis dugova (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr
21. srpnja na snagu je stupio Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama. Grad Zagreb oprašta građanima do 10.000 kuna za komunalije.

Uz građane koji su u blokadi, pod ovrhom ili socijalni slučajevi, na listama za otpis dugova našla su se i poznata imena. Riječ je o vrlo imućnim ljudima za koje nije jasno zbog čega su, uopće, tražili oprost dugova.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga Imaš pravo, ostvari ga! Prijeti vam ovrha ili ste već u blokadi? Doznajemo iznose dijela plaće i zaštićene primitke koje vam nitko ne može uzeti Slika nije dostupna U blokadi više od 327.000 ljudi Raste broj blokiranih građana: Nijedna Vlada ništa nije učinila

Većina njih na listi ima dug u Fini veći od milijun kuna, a rekorder ima dug od čak 40 milijuna kuna i ne radi se samo o dugovanjima za komunalije, piše Jutarnji list.

Na listi se nalazi, između ostalih, ime Vladimira Zagorca, bivšeg generala HV-a, osuđivanog za razna kaznena djela među kojima je i krađa dijamanata. Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 26 milijuna eura.

Na listi je i ime Zorana Burića, supruga potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić, inače direktora tvrtke MMC.

Dalje, dugovi će biti otpisani i poznatim nogometašima i sportskim djelatnicima koji su tijekom karijere zaradili poprilične svote novca: Dini Drpiću, Zoranu Mamiću te Zvonimiru Bobanu.

Režije nije plaćao niti šibenski tajkun Andrija Kević koji živi u dva milijuna kuna vrijednoj vili na Gornjem Prekrižju, a dug do 10.000 kuna bit će otpisan i trgovcu oružjem Zvonku Zubaku čije se bogatstvo procjenjuje na oko 71 milijun eura.

Na listi za otpis dugova za komunalije do 10.000 kuna je i vlasnik Europatradea, Marijan Šarić, tajkun iz Sesveta te poznati producent Roman Majetić, blokirani bivši kralj sapunica. Osim njih, na listi je i automobilist Niko Pulić. Jutarnji list piše kako su na listi za otpis do 10.000 kuna duga za komunalije i neki drugi privatni poduzetnici, nepoznati javnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene