Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje za slučaj Maestro počinje 10. studenoga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak suđenja optuženima za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju u slučaju Maestro zakazan je za 10. studenoga, a postupak će na zagrebačkom Županijskom sudu voditi sutkinja Ivana Kršul.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić potvrdio je da je sutkinja glavnu raspravu zakazala za 10. i 11. studenog kad se očekuje čitanje optužnice i izjašnjavanje osmero optuženih o krivnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završena istraga u slučaju Maestro, čekaju se optužnice Slika nije dostupna Slučaj Maestro: Ispitan USKOK-ov tajni agent

U antikorupcijskoj akciji Maestro uhvaćeno je deset osoba, a nakon podizanja optužnice postupak je izdvojen za bivšeg potpredsjednika Fonda Ivana Gotovca i odbjeglog poduzetnika Svjetlana Stanića. Njima će suditi sudac Vladimir Pavleković koji će početak glavne rasprave zakazati kada se spis vrati s Vrhovnog suda. Taj sud bi sutra trebao odlučiti o žalbi Gotovca na produljenje pritvora u kojemu je više od 15 mjeseci.

Pred sutkinjom Kršul na optuženičkoj klupi naći će se bivši potpredsjednici Fonda Josip Matanović i Robert Peša, voditelj Službe prodaje nekretnina Fonda Igor Petlevski, viši savjetnik u toj Službi Darko Mrkonjić, odvjetnici Juraj Parazajder i Asja Piplović te njezin suradnik Mladen Jandriček, osječki poduzetnik i izvanredni profesor tamošnjeg Ekonomskog fakulteta Mane Medić.

Njih USKOK tereti zbog primanja i davanja mita, pomaganja u primanju mita, izdavanja i neovlaštenoga pribavljanja poslovne tajne, udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja i poticanja na te zlouporabe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene