Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvršni dopredsjednik NK Dinama Zdravko Mamić nepravomoćno je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu oslobođen optužbe da je 'torbario' dionicama HT-a.


Odvjetništvo je Mamića teretilo da je prikupio 29 punomoći građana te na kupoprodaji povlaštenih paketa dionica HT-a nezakonito zaradio više od 210 tisuća kuna, pritom oštetivši državu i građane koji su ostali uskraćeni za povlaštene pakete dionica.

Vezani članci Serge Brammertz (Foto: UNTV) Brammertz zadovoljan odlukom: "Mladić se svrstava u red najvećih ratnih zločinaca u suvremenoj povijesti" Majke Srebrenice prate izricanje presude Ratku Mladiću - 1 Reakcije na presudu Mladiću: "On je živ, a mojih nema. Plakala sam cijeli dan, sad mi je lakše"

Mamić je, naime, po povlaštenoj cijeni za gotovo 700.000 kuna kupio 1827 dionica HT-a, a u postupku javne ponude dionica svaki građanin mogao je kupiti paket dionica po povlaštenim uvjetima i prikupiti najviše pet punomoći za kupnju takvih paketa.

No sudac Marko Benčić presudio je da nema dokaza da je izvršni dopredsjednik Dinama počinio prijevaru. Mamiću su u prilog išli iskazi svjedoka koji su tvrdili da su mu dali punomoć jer su htjeli zaraditi, a nisu se razumjeli u trgovanje dionicama. Riječ je o Mamićevim prijateljima, znancima ili zaposlenicima Dinama.

Uz Mamića, za 'torbarenje' povlaštenim dionicama T-HT-a optužen je i njegov brat Zoran, poduzetnik Šelendić te još četiri osobe. (Hina)