Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nedostatka dokaza

Sud: Zdravko Mamić nije 'torbario' dionicama HT-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni dopredsjednik NK Dinama Zdravko Mamić nepravomoćno je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu oslobođen optužbe da je 'torbario' dionicama HT-a.

Odvjetništvo je Mamića teretilo da je prikupio 29 punomoći građana te na kupoprodaji povlaštenih paketa dionica HT-a nezakonito zaradio više od 210 tisuća kuna, pritom oštetivši državu i građane koji su ostali uskraćeni za povlaštene pakete dionica.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Mamić je, naime, po povlaštenoj cijeni za gotovo 700.000 kuna kupio 1827 dionica HT-a, a u postupku javne ponude dionica svaki građanin mogao je kupiti paket dionica po povlaštenim uvjetima i prikupiti najviše pet punomoći za kupnju takvih paketa.

No sudac Marko Benčić presudio je da nema dokaza da je izvršni dopredsjednik Dinama počinio prijevaru. Mamiću su u prilog išli iskazi svjedoka koji su tvrdili da su mu dali punomoć jer su htjeli zaraditi, a nisu se razumjeli u trgovanje dionicama. Riječ je o Mamićevim prijateljima, znancima ili zaposlenicima Dinama.

Uz Mamića, za 'torbarenje' povlaštenim dionicama T-HT-a optužen je i njegov brat Zoran, poduzetnik Šelendić te još četiri osobe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene