Milan Sijerković (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)
Milan Sijerković (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u utorak izraze sućuti obitelji preminuloga istaknutog hrvatskog meteorologa Milana Sijerkovića.


"S tugom sam primio vijest o odlasku našega poznatog i istaknutog meteorologa Milana Sijerkovića. Napustio nas je naš ugledni meteorolog, koji je svoje jedinstvene, ljudski tople i svima nam bliske televizijske prognoze, punih pola stoljeća nesebično dijelio sa svima nama", rekao je predsjednik Sabora.

Vezani članci Gordan Jandroković u Dnevniku Nove TV - 2 Jandroković istaknuo tko je po njegovu mišljenju na današnjem aktualcu prešao granicu i ima li HDZ kandidata za gradonačelnika Zagreba Gordan Jandroković Čak četvero zastupnika glasat će videovezom: "Još je dvoje završilo u samoizolaciji, koliko znam nisu se zarazili u Saboru"

Gospodin Milan Sijerković ostat će trajno upamćen i kao autor mnogobrojnih stručnih i znanstvenih članaka, ali i slikovnica za djecu i znanstveno-popularnih knjiga, a njegova stručnost i dugogodišnji požrtvovni rad u doprinosu meteorologiji, potvrđeni su i brojnim priznanjima i nagradama, od državne nagrade „Fran Tućan“ za popularizaciju znanosti u RH, do priznanja za životno djelo Hrvatskog meteorološkog društva. Posebno će gospodina Sijerkovića po predanom i nesebičnom radu pamtiti i njegovi studenti kojima je predavao na Prirodoslovno- matematičkom fakultetu u Zagrebu, naveo je, u ime Hrvatskoga sabora i svoje osobno, Gordan Jandroković u izrazima sućuti obitelji Sijerković. (Hina)

Meteorolozi Nove TV opraštaju se od Milana Sijerkovića: "Bio je pravi poeta za meteorološke izvještaje, nedostajat će nam"