Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odlazak istaknutog meteorologa

Predsjednik Sabora izrazio sućut obitelji Milana Sijerkovića: ''Pamtit ćemo ga po ljudski toplim i bliskim prognozama''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u utorak izraze sućuti obitelji preminuloga istaknutog hrvatskog meteorologa Milana Sijerkovića.

"S tugom sam primio vijest o odlasku našega poznatog i istaknutog meteorologa Milana Sijerkovića. Napustio nas je naš ugledni meteorolog, koji je svoje jedinstvene, ljudski tople i svima nam bliske televizijske prognoze, punih pola stoljeća nesebično dijelio sa svima nama", rekao je predsjednik Sabora.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…" Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali kada se obilježava Svjetski meteorološki dan? Odgovor otkriva meteorolog Čačić

Gospodin Milan Sijerković ostat će trajno upamćen i kao autor mnogobrojnih stručnih i znanstvenih članaka, ali i slikovnica za djecu i znanstveno-popularnih knjiga, a njegova stručnost i dugogodišnji požrtvovni rad u doprinosu meteorologiji, potvrđeni su i brojnim priznanjima i nagradama, od državne nagrade „Fran Tućan“ za popularizaciju znanosti u RH, do priznanja za životno djelo Hrvatskog meteorološkog društva. Posebno će gospodina Sijerkovića po predanom i nesebičnom radu pamtiti i njegovi studenti kojima je predavao na Prirodoslovno- matematičkom fakultetu u Zagrebu, naveo je, u ime Hrvatskoga sabora i svoje osobno, Gordan Jandroković u izrazima sućuti obitelji Sijerković. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene