Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao za 50 poduzetnika

U Petrinji novi poduzetnički centar, ali od kontejnera: "Daje mi nadu da će biti bolje, da će se izgraditi naš grad"

Aktualno Galerija Trgovački centar u Petrinji - 1 Trgovački centar u Petrinji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Trgovački centar u Petrinji - 2 Trgovački centar u Petrinji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Trgovački centar u Petrinji - 3 Trgovački centar u Petrinji - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Trgovački centar u Petrinji - 4 Galerija 1/4 >>
U Petrinji je otvoren poduzetnički centar u kojem radi oko 50 poduzetnika.

Iz svojeg kontejnera Kata iz Petrinje u poslovni je kontejner došla na frizuru.

"Ovaj je suvremeniji i pravi čovjeka ljepšim", rekla je.

Zadovoljna je i frizerka Anja Radučević jer su joj nakon 10 mjeseci škare ponovno u rukama.

"Bilo je plača, suza, neizvjesnosti, tuge, ljutnje, ali nam je drago da smo se napokon vratili na posao. Kad uđemo u ovakav prostor, nemam osjećaj da smo u kontejneru", rekla je Radučević.

U kontejnerima se širi i miris ćevapa.

"Nikad ni na kraj pameti ne bismo rekli da bi se ovo moglo dogoditi, da ćemo peći ćevape u kontejneru", rekla je ugostiteljica Mia Zenuni.

Može se čuti i zvuk šivaćih mašina.

"Daje mi to nekakvu nadu da će u Petrinji biti bolje, ljepše, da će se izgraditi naš grad i da će biti bolji nego što je bio", rekla je krojačica Danijela Žugelj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOMEMORACIJA ZA OBITELJ ZEC Tužna obljetnica na Sljemenu. Boris Milošević: "Da se više nikada ne ponovi vrijeme u kojem je ubijena djevojčica zbog krivog imena"

Svi ovi poduzetnici rade u novom poduzetničkom centru u Petrinji. Htjeli su bolje uvjete rada, pa su došli na ideju modularne gradnje. Na ovaj je način izgrađen i trgovački centar u Londonu.

Pročitajte i ovo Mislav Bago u studiju Dnevnika Nove TV - 2 "Napravio je rusvaj" Vrijeđa kog stigne, a i dalje ga vole: Mislav Bago analizira tajnu Milanovićeve popularnosti

I arhitekti se slažu da je modularna gradnja hit. No, za privremeno rješenje država je dala 30 milijuna kuna. Mišljenje je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić tražila i od građevinara.

"Za 30 milijuna kuna se može izgraditi 5500 kvadrata. Ako u prosjeku to podijelite s 50 kvadrata, dođemo do gotovo 110 stanova", rekao je inženjer građevinarstva Ilija Šola.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene