U Petrinji je otvoren poduzetnički centar u kojem radi oko 50 poduzetnika.

Galerija Trgovački centar u Petrinji - 1 Trgovački centar u Petrinji - 2 Trgovački centar u Petrinji - 3 +0 Trgovački centar u Petrinji - 4

Iz svojeg kontejnera Kata iz Petrinje u poslovni je kontejner došla na frizuru.

"Ovaj je suvremeniji i pravi čovjeka ljepšim", rekla je.

Zadovoljna je i frizerka Anja Radučević jer su joj nakon 10 mjeseci škare ponovno u rukama.

"Bilo je plača, suza, neizvjesnosti, tuge, ljutnje, ali nam je drago da smo se napokon vratili na posao. Kad uđemo u ovakav prostor, nemam osjećaj da smo u kontejneru", rekla je Radučević.

U kontejnerima se širi i miris ćevapa.

"Nikad ni na kraj pameti ne bismo rekli da bi se ovo moglo dogoditi, da ćemo peći ćevape u kontejneru", rekla je ugostiteljica Mia Zenuni.

Može se čuti i zvuk šivaćih mašina.

"Daje mi to nekakvu nadu da će u Petrinji biti bolje, ljepše, da će se izgraditi naš grad i da će biti bolji nego što je bio", rekla je krojačica Danijela Žugelj.

Obilježavanje 30. godišnjice ubojstva obitelji Zec - 1 Tužna obljetnica na Sljemenu. Boris Milošević: "Da se više nikada ne ponovi vrijeme u kojem je ubijena djevojčica zbog krivog imena"

Svi ovi poduzetnici rade u novom poduzetničkom centru u Petrinji. Htjeli su bolje uvjete rada, pa su došli na ideju modularne gradnje. Na ovaj je način izgrađen i trgovački centar u Londonu.

Mislav Bago u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Vrijeđa kog stigne, a i dalje ga vole: Mislav Bago analizira tajnu Milanovićeve popularnosti

I arhitekti se slažu da je modularna gradnja hit. No, za privremeno rješenje država je dala 30 milijuna kuna. Mišljenje je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić tražila i od građevinara.

"Za 30 milijuna kuna se može izgraditi 5500 kvadrata. Ako u prosjeku to podijelite s 50 kvadrata, dođemo do gotovo 110 stanova", rekao je inženjer građevinarstva Ilija Šola.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju